Malzeme:
- 1 kilogram kıyma,
- 1 paket köfte harcı,
- 3 çay bardağı su,
- 4 adet patlıcan,
- 2 adet yeşil biber,
- 3 yemek kaşığı margarin,
- 3 diş sarımsak,
- Yarım demet maydanoz,
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
- 1 tatlı kaşığı kimyon,
- Bir miktar tuz ve karabiber,
Sos İçin:
- 2 orta boy domates
- 1 su bardağı et suyu
Tarifi:
Patlıcanları alacalı soyduktan sonra küp küp doğrayın. Yeşil biberlerin tohumlarını çıkarıp, çok ince ince kıyın.
Sarımsakları ve maydanozları ayıklayıp, kıyın. Domatesleri küp küp doğrayın. Yayvan bir tencerede harcı için margarini kızdırıp, içine doğranmış patlıcanları, kıyılmış sarımsakları, çarliston biberleri, kimyonu ilave edip, patlıcanlar sönünceye kadar hepsini birlikte kavurun.
Patlıcanlar kavrulunca tuz ve karabiberi, kırmızı pul biberi, kıyılmış maydanozu ekleyip, bir taşım pişirin.
Harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın.
Köfte için derin bir kasede kıymayı, köfte harcını ve suyu karıştırıp, yoğurun. Harç kıvamına geldikten sonra içine soğumuş patlıcanlı harcı ekleyip, yoğurun.
Patlıcanlı köfte harcına istediğiniz büyüklükte şekil verip, tabağa alın.
Yağsız tavayı kızdırıp, köftelere renk verdirin. Üzerleri kızaran patlıcanlı köfteleri, ısıya dayanıklı bir cam kaba veya tepsiye dizin. Patlıcanlı köftelerin üzerine doğranmış domatesleri ve et suyunu ilave edip, Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin.