Malzemeler:
- 500 gram kuzu kuşbaşı,
- 50 gram margarin,
- 100 gram kuru soğan,
- 250 gram patates,
- 150 gram havuç,
- 2 bardak su,
- 150 gram kadar bezelye,
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik ve cesitli baharat
Tarifi:
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucun kabuklarini kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın. Havuç ve bezelyeyi içine biraz tuz atılmış bol suda haşlayın. Sebzeler daha diri iken kabı ateşten alın, bir süzgece aktarın. Sularını iyice süzdürün.
Yağın üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartın. Patatesleri, yağını süzdürerek tencereden bir başka kaba aktarın.
Aynı yağda eğer gerekirse biraz daha yağ ilave edebilirsiniz hafifçe haşlanmış havuç ve bezelyeyi de kızartın. Sebzeleri kızarttıktan sonra yağlarını süzdürüp, patateslerin bulunduğu kaba aktarın.
Kalan yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.
Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin. Tuzunu ve kekiğini koyup, karıştırın. Sebzeleri katın. Suyu ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın. Baharat torbasını koyun.
Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.