TÜRK KAHVESİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TÜRK KAHVESİ

KARDI YAĞDI...YAĞMURDU AKTI..SONRA TOPRAĞA KARIŞTI KURUDU DE..SOLDU DE..NE BİLEYİM İŞTE..KISACA ÖLDÜ DE...
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
En son konular
» ôîòî ìîäíû÷ ï
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyPerş. Ağus. 04, 2011 3:48 am tarafından Misafir

» When the first Whirlpool Duet album was released in December 2001
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyPaz Tem. 31, 2011 2:13 am tarafından Misafir

» TRAMADOL purchase fedex
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyC.tesi Tem. 30, 2011 9:12 pm tarafından Misafir

» cod delivery overnight clomid
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyÇarş. Tem. 27, 2011 7:30 am tarafından Misafir

» Evet en iyi avatar kimde
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyC.tesi Ara. 12, 2009 12:02 pm tarafından Misafir

» Ruh hali
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyPaz Haz. 07, 2009 8:55 pm tarafından .Climbed.

» RADYO ACTİVE ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyPaz Haz. 07, 2009 8:42 pm tarafından .Climbed.

» Şu an ne dinliyorsunuz?
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyCuma Haz. 05, 2009 10:47 pm tarafından PeRiLiCe

» En sevdiğiniz bayan ve erkek isimleri nelerdir?
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyCuma Haz. 05, 2009 10:23 pm tarafından PeRiLiCe

» hırs üzerine bir çözümleme
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyCuma Haz. 05, 2009 8:04 pm tarafından Didi

» Aşkla Baş Edecek Gücün Yoksa Aşık Etmeee!
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyCuma Haz. 05, 2009 4:13 pm tarafından gizem_den

» BİR AYRILIK GÜNÜNDE
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyPerş. Haz. 04, 2009 10:30 pm tarafından SiMaRiK

» Tamam Gidiyorum...!
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyÇarş. Haz. 03, 2009 1:49 pm tarafından gizem_den

» kabağın sahibi vardır elbet
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptySalı Haz. 02, 2009 9:41 pm tarafından Didi

» yalakalık üzerine
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptySalı Haz. 02, 2009 9:21 pm tarafından Didi

» Para Her Kapıyı Açar mı?
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyPtsi Haz. 01, 2009 8:54 pm tarafından BiLLuR

» susuyorum...
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyPaz Mayıs 31, 2009 11:08 pm tarafından SEPYA

» komik şiir (tezatlık)
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyPaz Mayıs 31, 2009 11:04 pm tarafından SEPYA

» gizlice..
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyPaz Mayıs 31, 2009 10:57 pm tarafından SEPYA

» metrekareye düşen mermi...
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyPaz Mayıs 31, 2009 10:51 pm tarafından SEPYA

» 2009 Dünya GüzeLLik yarışması adayLarı
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyC.tesi Mayıs 30, 2009 11:44 am tarafından SiMaRiK

» Aşka Meylin Nedendir
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyC.tesi Mayıs 30, 2009 10:40 am tarafından impassive

» Hangi süper güce sahip olmayı isterdiniz?
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyPerş. Mayıs 28, 2009 10:41 pm tarafından kayısı_cicegi

» F.WILHELM NIETZSCHE
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyPerş. Mayıs 28, 2009 10:34 pm tarafından kayısı_cicegi

» Şehre Hasret
Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyCuma Mayıs 22, 2009 8:45 am tarafından astakoz

En iyi yollayıcılar
Ekselanss (1504)
Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_lcapAcemi Mutfak Sözlüğü :) I_voting_barAcemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_rcap 
BiLLuR (1500)
Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_lcapAcemi Mutfak Sözlüğü :) I_voting_barAcemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_rcap 
Serap (1364)
Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_lcapAcemi Mutfak Sözlüğü :) I_voting_barAcemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_rcap 
sandy (1289)
Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_lcapAcemi Mutfak Sözlüğü :) I_voting_barAcemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_rcap 
impassive (1238)
Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_lcapAcemi Mutfak Sözlüğü :) I_voting_barAcemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_rcap 
Didi (1139)
Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_lcapAcemi Mutfak Sözlüğü :) I_voting_barAcemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_rcap 
Mavis (811)
Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_lcapAcemi Mutfak Sözlüğü :) I_voting_barAcemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_rcap 
SEPYA (777)
Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_lcapAcemi Mutfak Sözlüğü :) I_voting_barAcemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_rcap 
Phoenix_u (733)
Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_lcapAcemi Mutfak Sözlüğü :) I_voting_barAcemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_rcap 
SiMaRiK (692)
Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_lcapAcemi Mutfak Sözlüğü :) I_voting_barAcemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_rcap 
Istatistikler
Toplam 300 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: PeRiLiCe

Kullanıcılarımız toplam 15216 mesaj attılar bunda 4017 konu
Anket
Hangi süper güce sahip olmayı isterdiniz?
Karşıdaki insanın aklını okumak
Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_lcap36%Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_rcap
 36% [ 5 ]
Görünmez olmak
Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_lcap0%Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_rcap
 0% [ 0 ]
Zaman içinde yolculuk etmek
Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_lcap7%Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_rcap
 7% [ 1 ]
Geleceği görmek
Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_lcap0%Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_rcap
 0% [ 0 ]
İnsanları iyileştirmek
Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_lcap21%Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_rcap
 21% [ 3 ]
Zamanı durdurmak
Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_lcap7%Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_rcap
 7% [ 1 ]
Uçmak
Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_lcap14%Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_rcap
 14% [ 2 ]
Ölümsüz olmak
Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_lcap7%Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_rcap
 7% [ 1 ]
Diğer
Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_lcap7%Acemi Mutfak Sözlüğü :) I_vote_rcap
 7% [ 1 ]
Toplam Oylar : 14
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma

 

 Acemi Mutfak Sözlüğü :)

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
impassive
Özel Üye
Özel Üye
impassive


Kadın
Mesaj Sayısı : 1238
Yaş : 37
Nerden : SmyRna
Ruhsal Durumunuz : Acemi Mutfak Sözlüğü :) Asik10
Reputation : 4
Kayıt tarihi : 29/08/08

Acemi Mutfak Sözlüğü :) Empty
MesajKonu: Acemi Mutfak Sözlüğü :)   Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyC.tesi Ekim 04, 2008 12:58 pm

Alaca soymak : Kabuklu meyve veya sebzelerde kabuğun birer parmak arayla uzunlamasına soyulmasına denir.

Aperatif : Yemekten önce iştah açıcı olarak alınan içki veya yiyeceklerdir.

Aroma : Meyvelerdeki hoş kokuya denir. Tatlı ve pastalarda güzel koku vermek amacıyla portakal, limon kabuğu rendesi veya vanilya kullanılır.

Bağlamak : Çorba ve yahni gibi sulu yiyecekleri koyulaştırmaya denir. Günümüzde daha çok nişasta ve krema en iyi iki bağlayıcı olarak kabul edilir.

Barsama : Güzel kokulu, yaprakları yemeklere konan nane ve yaban kekiğinin ortak adı.

Benmari : Bir tencere yarıya kadar sıcak su ile doldurularak ağır ateş üzerine oturtulur. Bu tencerenin içine daha küçük bir kap tabanı ve kenarları sıcak su ile temas edecek şekilde yerleştirilir. Yiyecekler bu ikinci kabın içine konularak pişirilir.

Boca Etmek : Bir kerede hepsini dökmek.

Buket Garni : Birbirine bağlanmış defne yaprağı, maydonoz, kekik.

Çentmek : Sebze yada meyvaları bıçakla dikine her yönde kesikler yaparak minik minik doğramak.

Çeşni : Yemeklerde farklı tatlar elde etmek için kullanılan çeşitli baharatlara denir.

Demlemek : Pişen yiyecekleri ateşten indirerek kapaklarını kapalı tutup kendi buharlarında dinlemeye bırakılması.

Fiske : Baş parmağıyla işaret parmağı arasında kalan miktardır.

Flambe : İkram sırasında hazırlanıp sunulan alevli yemek veya tatlılara verilen addır.

Fondan : Şekerleme haline gelmiş beyaz krema.

Füme : Kurutarak saklama yöntemlerinden biri. Et, balık gibi gıdaların ateş dumanında kurutulması.

Gato : Pastaların pandispanyasına verilen addır.

Göz göz olmak : Muhallebi, pilav gibi yemeklerin suyunu çektikten sonra üzerinde oluşan küçük oyuklara denir.

Gratine Etmek : Genellikle gratine edilecek yemeğin üzerindeki sosa rendelenmiş peynir serpilerek fırın ızgarasında kızartılması işlemidir.

Harç : Kullanılan malzemelerin doğranarak karıştırılması.

Islatmak : Zor pişen kuru baklagillerin pişirme sürelerini kısaltmak için önceden su içinde bekletilmesi.

Jelatin : Toz yada tabaka halinde satılan bir kıvam verici.

Karanfilli Soğan : Kabukları soyulmuş soğana 2-3 diş karanfil saplanarak bazı yemeklerin haşlaması sırasında kullanılır.

Kef : Kaynatılan yemeğin üzerinde istenmeyen kısımların oluşturduğu köpük.

Konkase Domates : Kaynayan suya atılan domatesler kabukları çatlamaya başlayınca çıkarılır, soğuk suya atılır böylece kolayca kabukları soyulur. Domatesler ikiye kesilip çekirdekleri çıkarılır ve tavla zarı büyüklüğünde doğranır.

Közlemek : Izgara veya kömür ateşinde sebzelerin kabuklarıyla pişirilmesi.

Krim : Taze, dinlenmiş sütün üzerinde biriken yağlı kısım.

Kuzu Gömleği :
Kuzunun karın kısmındaki iç organlarını göğüs kafesindeki organlardan ayıran zar kısmı.

Labne : Hiç tuzu olmayan yumuşak krem peynir. Daha çok tatlılarda ve pastacılıkta kullanılır.

Lapa : Taneli gıdaların genellikle pirinç suyuyla kaynatılarak bulamaç haline getirilmiş şekli.

Marinat : Et yemeklerine lezzet katmak veya yumuşamalarını sağlamak için taze ot ve baharatlardan hazırlanan sıvılar.

Meyane (Beyaz): Eşit miktarlada un ve yağ kullanılarak hazırlanır. Yağ eridikten sonra unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırarak ağır ateşte pişirilir.

Meyane (Kahverengi) : Bu meyane de aynı biçimde yapılır. Ancak daha uzun süre pişirilerek meyanenin açık kahverengi bir renk alması sağlanır.

Nektarin : Şeftali ağıcına erik aşılanarak elde edilen şeftali tadında tüysüz meyve.

Özemek : Birkaç şeyi birbirine karıştırıp iyice çırparak yoğunlaşmasını sağlamak.

Pastörize : Besinlerin özel cihazlarda 65 derece kadar ısıtılarak birdenbire soğutulmasıyla, içindeki mikropların öldürülmesi işlemi.

Pembeleştirmek :
Yağda kavurarak rengin dönmesini sağlamak.

Plaki : Bol sarımsak, soğan, domates ve zeytinyağı ile pişirilen yemek türü.

Poşe Etmek : Yiyeceğin kaynama noktasının altındaki sıcaklıkta pişirilmesidir. Kullanılacak sıvı bir taşım kaynadıktan sonra altı kısılarak kaynaması durdurulur.

Silkme : Çeşitli sebzeler ve etle pişirilen bir tür sıcak yemek.

Soğan (Piyaz) : Kabukları soyulan soğan ikiye kesilir. Kesilmiş yüzü altta kalacak şekilde kesme tahtasına konur. Birbirine paralel çok ince dilimler halinde kesilir..

Sote Etmek : Eşit parçalara ayrılmış sebze veya etin sürekli karıştırılarak kahverengileşinceye kadar pişirilmeleri.

Tavuk Ütüleme :
Tavuğun tüylü kısımlarının aleve tutularak tüylerinin yakılarak yok edilmesi.

Terbiye Etmek : Hazırlanan karışımda bir süre bekletilerek yumuşaklık ve lezzet kazandırmak; veya yemeklerin suyuna un, yumurta, limon gibi malzemeleri ekleyerek koyulaşmasını sağlamak.

Tuzlama : Yiyeceklerin bir süre bozulmadan saklanmasına yarayan yöntem ve bu yolla hazırlanan yiyecek.

Yedirmek : Bir sıvının kendisinden daha yoğun kıvamda olan bir maddeye eklenerek karışımının sağlanması.

alıntı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
::PrincesS::
Yüzbaşı
Yüzbaşı
::PrincesS::


Kadın
Mesaj Sayısı : 75
Ruhsal Durumunuz : Acemi Mutfak Sözlüğü :) Kustah10
Reputation : 0
Kayıt tarihi : 28/09/08

Acemi Mutfak Sözlüğü :) Empty
MesajKonu: Geri: Acemi Mutfak Sözlüğü :)   Acemi Mutfak Sözlüğü :) EmptyC.tesi Şub. 28, 2009 11:35 am

tam benlik bir sözlük teşekkür ederim impassive
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Acemi Mutfak Sözlüğü :)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
TÜRK KAHVESİ :: CAFE :: Mutfak ve Yemekler-
Buraya geçin: