Mesaj Sayısı : 733 Yaş : 61 Nerden : istanbul Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 28/08/08
Konu: Artık korkmayacak.... Çarş. Ekim 29, 2008 12:16 am
140... 160... 180... Adam hüzünlü bir gökyüzünün altında bastıkça basıyordu gaza otobanda. Kafası karışık, kafası bulanık ama kararlı !
Tanışalı 7-8 ay olmuştu. Bir paylaşım sitesinde ilk yazısını gördüğünde pekte önemsememişti kadını. Biraz melankolik, biraz umarsız, biraz yalnız biri demişti kendi kendine Aslında yanılmıyordu da.
Adam "iş"iydi. Tek derdi işi ve 8 yaşındaki oğluydu. İyi bir avukattı. Henüz 34 yaşındaydı ve yaşamını sadec bu iki nokta arasında tutmaya çalışıyordu. Eşi... Eşi de onun gibi bir avukattı. Hukuk fakültesi son sınıftayken tanışmışlar okul bitince de nasıl olduysa evlenmişlerdi. Adam ve karısı aslında hiç birbirine benzemiyorlardı. Adam ne denli özgüven sahibi ve başarılıysa karısı o denli hırslı ve kompleksliydi
Bu paylaşım sitesini bir akşam tesadüfen bulmuştu. Rutin kavga akşamlarından birinde herzamanki gibi çalışma odasına kapanmıştı Maillerine bakarken malum tavsiye maillerinden birini görmüştü Hiç anımsamadığı birinden gelen bir mail... Okumazdı aslında böyle maileri direk çöp kutusuna atardı. Ama o kadar çok dolmuştuki kafası Farkında olmadan girdi siteye Kader dedikleri de belki buydu...
Kadın dertli kadın yalnız kadın sevgisizdi. 5 senedir evliydi kadın Bir kaçış bir çaresizlik bir yılana sarılmaydı evlilik onun için. ilk başta. Ama umduğunu bulamamış küsmüş kapanmıştı kendi dünyasına. Dışarıdan bakılınca etrafına neşe saçan cıvıl cıvıl neşeli birisiydi.Tüm yaşamını 3 yaşındaki oğlu ve 4 yaşındaki kızı ile eşine adamış hali vakti yerinde 30 yaşında bir ev hanımı. Oysa içi kupkuru küskün bir insandı. Canlı cenaze diyordu kendisine...
Adam bastıkça basıyordu gaza yol bitmek bilmiyordu. O gece yazılar yazıları kovalamıştı. Her gördüğü konuya yazmıştı. Hatta yemek tarifleri bile vermiş sonra millet denemeye kalkarda zehirlenir diye korkup silmişti hepsini. Oğlunun bir resmini koymuştu avatarına... ve "avukat" diyede bir nick almıştı. Zaten bu ikisiydi yaşamdaki gidip geldiği iki nokta.
Ertesi gün girmesi gereken davaları vardı adamın. yatmaya niyetlenirken bir şiir çarptı gözüne. öylsine bir okuyuverdi
"Ne denli darmış yalnızlığım "Hep bir sevgiydi uzanıp tutamadığım" Şiir uzundu aslında, bir alıntıydı biryerlerden. Çok fazla durmadı üzerinde
Kadın şiirine bir yorum geldiğini görünce şaşırmıştı. Pek olmazdı çünkü böyle şeyler. Genelde yorum yerine teşekkür tebrik yazıları gelirdi mesaj sayısını şişirmek isteyenlerden. Oysa bu seferki bir yorumdu. Biraz alaycı biraz tedirgin biraz "ben gibisin" bir yorumdu bu
Artık birbuçuk saatlik yolu kalmıştı adamın. Karısına toplantım var erkenden çıkmam lazım demiş ve güneş doğmadan yola çıkmıştı
Günler günleri kovalamıştı. Adam bilmeden tanımadan dokunmadan hatta görmeden bir yürek sevmişti. Kadın yorumsuzdu. Sadece kendisine uzatılan sevgiyi, tedirgin titrek parmaklarının ucuyla tutmuştu. Alıp göğsüne bastıramıyor itip uzaklaştıramıyordu. Kadın korkuyordu...
Adam zorla birazda şans eseri almıştı kadının telefonunu. Arayamıyordu. Bekliyordu hep kadın arasın diye. Davalara giremez olmuştu. Sıtajyerlere bırakıyordu davaları çoğu zaman. Vaktini hep sitede geçirir olmuştu. Karısı siteyi öğrenmiş hatta o da girer olmuştu siteye. Adam ikinci bir nick almıştı kendisine karısı anlamasın diye. Tüm gününü pc başında geçirir olmuştu. Sürekli birbirlerinin mesajlarını yanıtlıyorlar adam sürekli sevgisini anlatıyordu. Mesajlarında da telefon konuşmalarında da...
Kadın da adamdan farklı değildi kalkar kalkmaz pc başına oturuyor adamın gelmesini bekliyordu.
Adam sordukça kaçıyordu adam seni seviyorum dedikçe susuyor lafı değiştiriyordu Adam çok istemişti Birkez olsun kadının ağzından Seni seviyorum Sözünü duymayı... Duyamamıştı Kadın korkuyordu... O gün adam dayanamadı. Geliyorum dedi. Seni ucunda ölüm bile olsa görmeye geliyorum. Bir an bile olsa sana sarılmaya geliyorum. Razıyım bir kez olsun sarılayım ve sonra... Sonrasını düşünmüyordu adam.
140... 160... 180... Kilometreler hızla akıyor ama yol bitmiyordu... Kadın erkenden kalkmıştı yatağından. Az kalmıştı adamın yaşadığı şehre gelmesine Kadın evin içinde bir aşağı bir yukarı dolaşıyordu Kadının eleri terliyordu kış günü Kadın kararsızdı... Kadın korkuyordu... Ne yapmalıydı ? Bilmiyordu kadın Bir tarafı gitme diyordu Bir tarafı git... Git ve al diyordu sana uzatılan sevgiyi, o hep istediğin beklediğin uzanıpta tutamadığın sevgiyi al bastır göğsüne ! Kadın ağlıyordu... Kadın korkuyordu...
200... Artık ibre daha fazla gidemezdi. Adam kendi kendisine kızıyordu Neden daha yeni ve hızlı bir araba almadım diye ! Gökyüzü hüzünlüydü Pis bir yağmur çiseliyordu Kadın korkuyordu Adam çok istemişti Birkez olsun kadının ağzından Seni seviyorum sözünü duymayı... Duyamamıştı... Kadın korkuyordu... Telefona sarıldı kadın. Numarayı ezberinden tuşladı kocazından gizli aldığı kontörlü hat takılı eski model cep telefonundan Kapattı ! Tekrar tuşladı... Tekrar kapattı ! İstiyormuydu istemiyormuydu adamın gelmesini Seni seviyorum diyebilecekmiydi Seviyormuydu gerçekten ? Tekrar aldı telefonu Neredesin Diye soracaktı sadece... Adam bir an telefonun sesini duyunca irkildi Kadından başka kimse bilmiyordu bu numarayı Telaşla uzandı telefona
Kadın şaşkındı. Telefon meşkule düşmüştü. İçi ürperdi bir an. Kadın korkuyordu
3 gün geçti aradan. Kadın sürekli pc başındaydı artık. Yemek yemiyor iş yapmıyor hatta uyumuyordu. Birden bir konu açıldı sitenin "haber" başlığının altında Bir kaza haberi Otobanda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir araç kaygan yolda... Kadın korkmuyordu artık Kadın korkmayacaktı artık Ve adam duyamayacaktı artık Seni seviyorum sözcüklerini
Benden sadece sevgi sözcüklerinidel sevgisini de esirgemeyen EŞİM DİDİ'ye
Didi Zirvedeki Mod
Mesaj Sayısı : 1139 Yaş : 56 Nerden : sizin köyden Ruhsal Durumunuz : Reputation : 1 Kayıt tarihi : 28/08/08
Konu: Geri: Artık korkmayacak.... Çarş. Ekim 29, 2008 6:04 pm
İşte öyle bir anda iken sen ve ben ,yani saatte 200 basarken kendi hayatlarımızda karartıp gözlerimizi, yaşamın kıyısına yolculuk yarışında iken bir fısıltı durdurmuştu bizi ve yol arkadaşı olmaya karar vermiştik.İyi ki yollarıımız kesişti bir yerlerde... Teşekkür ederim
BiLLuR Admin
Mesaj Sayısı : 1500 Nerden : İdmandan Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 31/08/08
Konu: Geri: Artık korkmayacak.... Çarş. Ekim 29, 2008 8:21 pm
Abicim okadar duygu yüklü bir yazıydıki..Ve ne kadar etkilendiğimi inan anlatamam.Abla ve abi sizi gerçekten ÇOK SEVİYORUMMM..Ya ama bide şu var o iki kelimeyi herkes söylemek ama içten gelmedikten sonra bir önemi kalmaz ki..Acaba söyleyeceği kelimenin havada kalacağınımı düşünüyordu..O güveni verememişmiydi..
Phoenix_u Tüm General
Mesaj Sayısı : 733 Yaş : 61 Nerden : istanbul Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 28/08/08
Konu: Geri: Artık korkmayacak.... Çarş. Ekim 29, 2008 9:11 pm
Büllur bazı şeyler vardırki karşılıksız verilir. Ne güven ne sadakat beklemeden Hatta karşılığında sevgi bile beklenmez bazen. İşte bunun adı AŞK'tır
Mavis Moderatör
Mesaj Sayısı : 811 Yaş : 45 Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 13/10/08
Konu: Geri: Artık korkmayacak.... Perş. Ekim 30, 2008 1:26 pm
Çok hüzünlü ve düşündürücü bir hikaye emeğine sağlık.Dikkatimi çeken ayrı ayrı kalabalıklarda yalnız olan insanların yollarının kesişmesi.Sanırım aynı yalnızlığı paylaşanlar birbirlerine mıknatıs etkisi gösteriyorlar. Eşin ve sana bir ömür boyu mutluluk diliyorum
sandy Prenses
Mesaj Sayısı : 1289 Nerden : evden Ruhsal Durumunuz : Reputation : 1 Kayıt tarihi : 10/09/08
Konu: Geri: Artık korkmayacak.... Perş. Ekim 30, 2008 2:49 pm
belkide hiç yola çıkmamalıydı zamanı geldiğinde söyleyecekti kim bilir ama insanlar hep acelecidir sabırsızdır herşeyi biran önce olsun ister ama bilinmeliki ilaç diye adlandırılmış ZAMANNNNNNNNN
Phoenix_u Tüm General
Konu: Geri: Artık korkmayacak.... Perş. Ekim 30, 2008 3:54 pm
Ben bir oğlak burcuyum Sayın Prensesim Bir oğlak burcu için "belirsizlik" yoktur. "Belki" yoktur. Yaşamımızda "acaba" ya yer yoktur. Siyah ve beyaz vardır. Ara renkler korkutur bizi tedirgin eder ve kaçırır. (Eh hadi açık siyah ve kirli beyazada biraz yer olsun) Herkes her konuda net ve açık olmalı Eh bir öğlak burcunun kurgulayıp yazacağı öyküde ancak böyle olur
Serap Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 1364 Yaş : 49 Nerden : Dünyadan Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 29/08/08
Konu: Geri: Artık korkmayacak.... Cuma Ekim 31, 2008 11:52 am
Abicim çok güzel bir hikaye olmuş.Gerçek yaşamımızdada buna benzer bir çok olay var benim anlamadığım hiç görmediğin birine sadece yazıştığın veya sesini duyduğun birine bu denli nasıl aşık olabiliyorsun,ve sonuçta ne oldu adam kadına sarılamadan öldü ve geride o çok sevdiği oğlunu bıraktı kadın ise adama sevdiğini söyleyemedi ve ömür boyu vicdan azabı çekecek hep ellerine sağlık abicim çok harika bir hikaye paylaşımın için tşkrlr
impassive Özel Üye
Mesaj Sayısı : 1238 Yaş : 37 Nerden : SmyRna Ruhsal Durumunuz : Reputation : 4 Kayıt tarihi : 29/08/08
Konu: Geri: Artık korkmayacak.... C.tesi Kas. 01, 2008 9:11 pm
abicim yeni okuma fırsatı buldum.. yüreğine sağlık çok güzel ve düşündürücü bir hikaye..
sandy Prenses
Mesaj Sayısı : 1289 Nerden : evden Ruhsal Durumunuz : Reputation : 1 Kayıt tarihi : 10/09/08
Konu: Geri: Artık korkmayacak.... C.tesi Kas. 01, 2008 10:49 pm
burcuna lafım yok sayın yöneticim ama bir seni seviyorum sözünü duymak içinde acele etmemek gerek diyorum.acele giden ecele gider diye boşuna dememişler demi bak adamın başına gelene
SiMaRiK
Konu: Geri: Artık korkmayacak.... Paz Kas. 02, 2008 9:44 am
yinede temkinli olmak lazım langır lungur seni seviyorum denmez denilmemeli, bende oğlak burcuyum ümit abi ve oğlak burcunun %95 özelliklerini taşırım mesela burda sanki benim özelliklerimi yazmışlar tabi ufak tefek uymayanlar olsada tam 6 sayfa,sanada uyuyomu ümit abi bak bakalım
Mesaj Sayısı : 133 Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 15/09/08
Konu: Geri: Artık korkmayacak.... Paz Kas. 02, 2008 12:59 pm
Abi hikaye çok güzel olmuş eline yüregine saglık.Msj yüklü bi yazı)
''Kadın şiirine bir yorum geldiğini görünce şaşırmıştı. Pek olmazdı çünkü böyle şeyler. Genelde yorum yerine teşekkür tebrik yazıları gelirdi mesaj sayısını şişirmek isteyenlerden.''
Gülümsemeden geçemedim Teşekkürler abii...
Phoenix_u Tüm General
Konu: Geri: Artık korkmayacak.... Salı Kas. 04, 2008 1:09 pm
Sevgili Sandy'nin AYNI BARDAKTAN SU BİLE İÇMEMİŞKEN isimli şiirini okuyunca burada vernek istediğim yanıtları vermeyiunuttuğumu anımsadım. Şiir ve öyküm neredeyse aynı tema üzerine kurulmuş çünkü. Öncelikle Sendy den başlamak istiyorum. Sevgi varsa vardır yoksa yoktur. Ve varsa bunu söylemek için beklemek neden onu anlamış değilim. Söylenmediğindeyse işte böyle geç kalınabilir bazen Sevgi için ölüme de gidilir bence neden gidilmesinki? Şimdi bir başka başlık aklıma geldi. AŞK İÇİN ÖLMEK diye
Sevgili Serap burada brçok insanla tanıştık. Bir kısmı hayatımızdan gelip geçti. Bir kısmı bir süre kaldı/hala var ama sadece sohbet ediyor, birlikte eyleniyoruz. Bir kısmı ise hala var ve olmaya da devam edecek çünkü onlarla çok ama çok şey paylaşıyoruz. ilk grup varlığı ile yokluğu fark etmeyenler. İkinci gup olsa iyi olur ama olmazsada 2 günde unutacağımız insanlar. Arkadaşlar yani. Son grup ise dost dediklerimiz. İçlerinde hiç görmediğimiz(Örn benim için Billur,şımarık ve impassive gibi) var. Ama bunlarla bazen gülerken bazen ağlıyoruz. Birçok kişiye anlatmadıklarımızı anlatıyor onlardan dinliyoruz. İşte aşk da buna benzer bence. Kimisi bir çift yeşil göze ya da güçlü bir fiziğe aşık olur kimisi kariyere kimisi mala mülke. Kimiside sadece sıcak bir yürek ve temiz bir beyne aşık olur. (Bilirmisiniz Karacaoğlan "tozar elif elif diye" deyişini yazdığı sevgilisi Elif'in sadece adına aşık olmuştur) Burada insanlar bence asıl aşkı yakalayabilir. Çünkü herşey düşüncelerden ibarettir. Önemli olan normal gözle görmek değil bence. Ve gönül gözü ile ancak burada görbilir insan. Sevgili şımarık neden temkinli olmalı? Neden langır lungur ? Korktuğumuz şey ne? Sevmekmi korkulacak birşey yoksa sevdiğimizin bunu bilmesimi? İnsan aşıkken hangi sevgili sevgiyi hak etmezki? Sonrasında pişman olsada insan o anda her sevgili sevilmeyi hak ediyorsa o zaman nedEn temkinli olalımki SENİ SEVİYORUM demekten ?
sandy Prenses
Konu: Geri: Artık korkmayacak.... Paz Kas. 09, 2008 9:50 pm
bence seni seviyorum kelimesi gerekmedikce söylenmemeli kıymetini yitirmemeli zamanı geldiğinde işin ciddiyetine yani zaten dökülecektir bu sözler yinede acelecili olmamalı seni seviyorummm gzl ve duymak istenilen söz doğru yere gittiğinden emin olunmalı hak ettiğinden bence acelecilik sevgide geri planda kalması gereken şey
Phoenix_u Tüm General
Konu: Geri: Artık korkmayacak.... Ptsi Kas. 10, 2008 11:22 am
Sanırım birkez daha ve SON KEZ açıklama yapmam gerekiyor. Bu konudaki son yazım olacak bu.
Seni seviyorum demek için "olmazsa olmaz" bir koşul var. Gerçekten sevmek. Yoksa sırf karşımızdakine ayıp olmasın diye bu iki sözcüğü tüketecek değiliz.
Bir diğer konu ise benim bir türlü anlayamadığım birşey. Beklemek, tartmak, ölçmek. biçmek... Neyi ölçüp biçiyoruz ? Atalarımız birçok şey söylemiş. Birde demişlerki : Gönül bu ak!ada konar... Ben bundan şunu anlarım. Sevilen kişinin herkim olduğu değildir önemli olan. Sevilmesidir. Ozaman her sevgili bu iki sözcüğü hak eder. Haa ama diyorsakki -Ya hele bi ben kendimi garantiye alayımda... Pardon ! Bunun adı sevgi olamaz. Çünkü sevgide mantık hesap kitap olmaz. Seven insan kendini sevdiğine çırıl çıplak savunmasız olduğu gibi teslim eder. Kalkansız korumasız. Seni seviyorum sözcükleri seven insanın içinde tutamayacağı iki sözcüktür. İstesede istemesede bir volkan gibi fışkırır içinden ve dökülür dudaklarından Seni seviyorum demiyorsa bir insan sevdiğine, sevdiğini zaten sevmiyordur.
SiMaRiK
Konu: Geri: Artık korkmayacak.... Ptsi Kas. 10, 2008 12:23 pm