En son konular | » ôîòî ìîäíû÷ ïPerş. Ağus. 04, 2011 3:48 am tarafından Misafir » When the first Whirlpool Duet album was released in December 2001Paz Tem. 31, 2011 2:13 am tarafından Misafir » TRAMADOL purchase fedexC.tesi Tem. 30, 2011 9:12 pm tarafından Misafir » cod delivery overnight clomidÇarş. Tem. 27, 2011 7:30 am tarafından Misafir » Evet en iyi avatar kimdeC.tesi Ara. 12, 2009 12:02 pm tarafından Misafir » Ruh haliPaz Haz. 07, 2009 8:55 pm tarafından .Climbed. » RADYO ACTİVE ETMEK İÇİN TIKLAYINIZPaz Haz. 07, 2009 8:42 pm tarafından .Climbed. » Şu an ne dinliyorsunuz?Cuma Haz. 05, 2009 10:47 pm tarafından PeRiLiCe » En sevdiğiniz bayan ve erkek isimleri nelerdir?Cuma Haz. 05, 2009 10:23 pm tarafından PeRiLiCe » hırs üzerine bir çözümlemeCuma Haz. 05, 2009 8:04 pm tarafından Didi» Aşkla Baş Edecek Gücün Yoksa Aşık Etmeee!Cuma Haz. 05, 2009 4:13 pm tarafından gizem_den » BİR AYRILIK GÜNÜNDEPerş. Haz. 04, 2009 10:30 pm tarafından SiMaRiK» Tamam Gidiyorum...!Çarş. Haz. 03, 2009 1:49 pm tarafından gizem_den » kabağın sahibi vardır elbetSalı Haz. 02, 2009 9:41 pm tarafından Didi» yalakalık üzerineSalı Haz. 02, 2009 9:21 pm tarafından Didi» Para Her Kapıyı Açar mı?Ptsi Haz. 01, 2009 8:54 pm tarafından BiLLuR» susuyorum...Paz Mayıs 31, 2009 11:08 pm tarafından SEPYA» komik şiir (tezatlık)Paz Mayıs 31, 2009 11:04 pm tarafından SEPYA» gizlice..Paz Mayıs 31, 2009 10:57 pm tarafından SEPYA» metrekareye düşen mermi...Paz Mayıs 31, 2009 10:51 pm tarafından SEPYA» 2009 Dünya GüzeLLik yarışması adayLarıC.tesi Mayıs 30, 2009 11:44 am tarafından SiMaRiK» Aşka Meylin NedendirC.tesi Mayıs 30, 2009 10:40 am tarafından impassive» Hangi süper güce sahip olmayı isterdiniz?Perş. Mayıs 28, 2009 10:41 pm tarafından kayısı_cicegi » F.WILHELM NIETZSCHEPerş. Mayıs 28, 2009 10:34 pm tarafından kayısı_cicegi » Şehre HasretCuma Mayıs 22, 2009 8:45 am tarafından astakoz |
Istatistikler | Toplam 300 kayıtlı kullanıcımız var Son kaydolan kullanıcımız: PeRiLiCe
Kullanıcılarımız toplam 15216 mesaj attılar bunda 4017 konu
|
Anket | | Hangi süper güce sahip olmayı isterdiniz? | Karşıdaki insanın aklını okumak | | 36% | [ 5 ] | Görünmez olmak | | 0% | [ 0 ] | Zaman içinde yolculuk etmek | | 7% | [ 1 ] | Geleceği görmek | | 0% | [ 0 ] | İnsanları iyileştirmek | | 21% | [ 3 ] | Zamanı durdurmak | | 7% | [ 1 ] | Uçmak | | 14% | [ 2 ] | Ölümsüz olmak | | 7% | [ 1 ] | Diğer | | 7% | [ 1 ] |
| Toplam Oylar : 14 |
|
|
| Çınaraltı | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
astakoz Binbaşı
Mesaj Sayısı : 104 Yaş : 57 Nerden : izmit Reputation : 0 Kayıt tarihi : 29/09/08
| Konu: Çınaraltı Çarş. Mart 11, 2009 1:33 pm | |
| Şu omzuma düşen kuru çınar yaprağı Beni alıp götürdü Çınar Altı’na O kahvehanede ne güzeldin sen Korkusuzca erirdi gözlerimiz aynı potada
Pikap vardı inanılmaz ama Fausto Papetti çalardı Evdeymiş gibi olurdum gözlerim ışıldardı O kahvehanede ne güzeldik biz Fütursuzca gezerdi yüreklerimiz aynı rotada
Çok güzel menemen yapılırdı çayı enfes olurdu Dalga sesleri ninni gibi dinginleştirirdi O kahvehanede her şey güzeldi Benzeri eşi yoktur bence bu eski kıtada
‘Yesterday’ i Zamfir’den ilk orada dinlemiştim, yüzyıl önce kurulmuş o kahvehane çok özel olacak benim için her zaman. Shirley Bassey, Steve Wonder, Elton John kimler yoktu plakların arasında, eğlenceli bir seçimden sonra kahvelerimizi söyler, dostları beklerdik. Hüzünleri bile iyi hatırlatan bir mekândı orası, sanırım büyülü fanustu ve-veya çok iyi hazırlanmış bir mutluluk seti idi. Dersten çıkar ya da eker orada soluklanırdık. Gazete dergi okuma alışkanlığı kazandıran bir ortamı vardı, sahibinin çizgi roman arşivi-Pekos Bill, Tommiks, Zagor, Zembla, Texas,Mandrake- özel izinle açılan kilitli bir dolapta durmasına rağmen, daha değerli kitaplar ortalıkta gezer ve kaybolurdu-kaybolmalarına göz yumulurdu desek daha doğru sanırım-.
Bir serçe dolaşırdı içeride kapı açıkken kaçmaması şaşırtırdı herkesi. Bir duvarında siyah beyaz aile resimleri vardı, rahmetli dedesi berber imiş onun dükkânının fotoğrafı tablo gibiydi hala aklımdadır. Dede Sophia Loren hayranı olduğundan dükkânın duvarları onun afişleriyle kaplıymış, hatta karısıyla defalarca kavga ettiğinden bir tanesinin yırtılmış ve tekrar onarılmış olduğunu anlatmıştı torunu Fikret Baba.
Karşı duvarda İtalya şehirlerinin kabartmaları asılıydı, bunları Fikret Baba’nın ilk aşkı- ki sonra bir daha âşık olamadığını içkili bir sohbette itiraf etmekten utanmıştı- akademide iken yapmış ve hediye etmiş olduğundan tozunu bile kendi alır kimselere elletmezdi. Bir keresinde karşı görüşten birkaç kişi olay çıkarıp masaları devirdiğinde, hayvani bir güç gelmişti ona sırf duvara zarar gelmesin diye, herkesi dışarı çıkarmayı başarmıştı- o günden sonra ondan biraz tırstığımızı itiraf ediyorum-. Milano’ya bir zaafı vardı bunu anlamıyor o yüzden hikâyeler uyduruyorduk, ilk aşkının orada yaşadığına inandırmıştı kendini-ondan hiç haber alınamadığı halde- hal böyle olunca her aklı uçtuğunda- ki bunu cigaralığa borçludur- sabaha yola çıkacağını kahveyi de geçici süre bana bırakacağını söyler coşkuyla dolardı- ta ki ayılana kadar-. Bir plak vardı sanırım çok özel-kilitli dolapta dururdu-, o sabahlarda onu önce bebek sever gibi ipek bezle siler, koklayıp iç geçirir ve dinlemeye başlardı, hiçbir müşteriyle ilgilenmezdi, devamlı gelenler diğerlerini uyarır sustururdu. Biz kendi çayımızı alırdık, Münir Nurettin’i aşırı sevmemi hep buna bağlamışımdır, ‘beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın’ der ve hep beraber ağlardık. Allahtan Kalamış bestesi ardından yetişir normale dönerdik. Ah Fikret Baba ah, çoğumuza sevmek ne demek sen öğrettin elbette, acı çekmeye meylimiz biraz senin yüzünden…
21.02.09
Nadir Keleş | |
| | | Didi Zirvedeki Mod
Mesaj Sayısı : 1139 Yaş : 56 Nerden : sizin köyden Ruhsal Durumunuz : Reputation : 1 Kayıt tarihi : 28/08/08
| Konu: Geri: Çınaraltı C.tesi Mart 14, 2009 10:42 am | |
| Yusuf Hayaloğlunun şiirini hep değiştirmek istemişimdir, Biz 5 kişiydik,Özlem,Meltem,Nadir,Gültekin ve ben.... 18 yaşlarında 5 genç,düğün alayları ile gelmiştik memleketlerimizden memleket sevdamızın başkentine.Yaralarımız vardı derinlerde ama bir dost gülüşü ile hafiflerdi acılarımız.Sınırlı paramız ama sınırsız zamanımız vardı,bekar evlerimiz ,ranzaları demir yurt odalarımız bir kap çorba ya da makarna yaptığımız elektrikli ocaklarımız vardı.Paramız ortak,sevdamız ortak,gülüşlerimiz aynı, bakışlarımzda zaman zaman emanete alınmış ,yüzümüzde asılı kalan hüzünlerimiz vardı.Hani kimse dokunmasa dünyayı değiştirecek kadar güçlü ve inançlıydık - değiştirmeye de kalkmadık değil- ...Bilmediğimiz tatmadığımız bir dolu duygu vardı.Bencil değildik,maskelerimiz yoktu yüzümüze gerektiğinde takdığımız,çin malı değildi birbirimizden aldıklarımız asla hayati tehlike içeren ya da kanserojen ya da katkı maddesi yoktu sohbetlerimizin tadında,ozon delik değildi hissetiğimiz sadece dostluğun sıcaklığıydı küresel ısınmadan uzak ve bi-haber. Dost,20 yıldan sonra ve 21. yılda dahi dost olandır,eli omuzunda ,yüreğini bir şarkıda hissedebildiğin ve başka bir şehirde de olsa yanıbaşında olandır. Hep içinden Ver elini İstanbul diyesin gelir.
Özlem ve Nadir'e "Nadir " bulunan ve hep "Özlem" le yüreğimde olan dostlarıma. Ayşe-14 Mart-09 | |
| | | astakoz Binbaşı
Mesaj Sayısı : 104 Yaş : 57 Nerden : izmit Reputation : 0 Kayıt tarihi : 29/09/08
| Konu: Geri: Çınaraltı Paz Mart 15, 2009 6:55 pm | |
| özlermiş insan bisiklete binip sırtına kadar çamur olmayı da özlermiş... | |
| | | Didi Zirvedeki Mod
Mesaj Sayısı : 1139 Yaş : 56 Nerden : sizin köyden Ruhsal Durumunuz : Reputation : 1 Kayıt tarihi : 28/08/08
| Konu: Geri: Çınaraltı Paz Mart 15, 2009 10:02 pm | |
| dostlarla sarhoş olmayı da özlermiş insan.... | |
| | | .Climbed. Tuğ General
Mesaj Sayısı : 407 Nerden : ANKARA Ruhsal Durumunuz : Reputation : 1 Kayıt tarihi : 06/09/08
| Konu: Geri: Çınaraltı Paz Mart 15, 2009 10:15 pm | |
| İYİKİ VARSIN DİYEBİLMEK NE GÜZEL ŞEYDİR | |
| | | SEPYA Moderatör
| Konu: Geri: Çınaraltı Çarş. Mart 18, 2009 1:01 pm | |
| çok güzel bir paylaşım elinize sağlık okurken kendimden birşeyler buldum | |
| | | | Çınaraltı | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |