En son konular | » ôîòî ìîäíû÷ ïPerş. Ağus. 04, 2011 3:48 am tarafından Misafir » When the first Whirlpool Duet album was released in December 2001Paz Tem. 31, 2011 2:13 am tarafından Misafir » TRAMADOL purchase fedexC.tesi Tem. 30, 2011 9:12 pm tarafından Misafir » cod delivery overnight clomidÇarş. Tem. 27, 2011 7:30 am tarafından Misafir » Evet en iyi avatar kimdeC.tesi Ara. 12, 2009 12:02 pm tarafından Misafir » Ruh haliPaz Haz. 07, 2009 8:55 pm tarafından .Climbed. » RADYO ACTİVE ETMEK İÇİN TIKLAYINIZPaz Haz. 07, 2009 8:42 pm tarafından .Climbed. » Şu an ne dinliyorsunuz?Cuma Haz. 05, 2009 10:47 pm tarafından PeRiLiCe » En sevdiğiniz bayan ve erkek isimleri nelerdir?Cuma Haz. 05, 2009 10:23 pm tarafından PeRiLiCe » hırs üzerine bir çözümlemeCuma Haz. 05, 2009 8:04 pm tarafından Didi» Aşkla Baş Edecek Gücün Yoksa Aşık Etmeee!Cuma Haz. 05, 2009 4:13 pm tarafından gizem_den » BİR AYRILIK GÜNÜNDEPerş. Haz. 04, 2009 10:30 pm tarafından SiMaRiK» Tamam Gidiyorum...!Çarş. Haz. 03, 2009 1:49 pm tarafından gizem_den » kabağın sahibi vardır elbetSalı Haz. 02, 2009 9:41 pm tarafından Didi» yalakalık üzerineSalı Haz. 02, 2009 9:21 pm tarafından Didi» Para Her Kapıyı Açar mı?Ptsi Haz. 01, 2009 8:54 pm tarafından BiLLuR» susuyorum...Paz Mayıs 31, 2009 11:08 pm tarafından SEPYA» komik şiir (tezatlık)Paz Mayıs 31, 2009 11:04 pm tarafından SEPYA» gizlice..Paz Mayıs 31, 2009 10:57 pm tarafından SEPYA» metrekareye düşen mermi...Paz Mayıs 31, 2009 10:51 pm tarafından SEPYA» 2009 Dünya GüzeLLik yarışması adayLarıC.tesi Mayıs 30, 2009 11:44 am tarafından SiMaRiK» Aşka Meylin NedendirC.tesi Mayıs 30, 2009 10:40 am tarafından impassive» Hangi süper güce sahip olmayı isterdiniz?Perş. Mayıs 28, 2009 10:41 pm tarafından kayısı_cicegi » F.WILHELM NIETZSCHEPerş. Mayıs 28, 2009 10:34 pm tarafından kayısı_cicegi » Şehre HasretCuma Mayıs 22, 2009 8:45 am tarafından astakoz |
Istatistikler | Toplam 300 kayıtlı kullanıcımız var Son kaydolan kullanıcımız: PeRiLiCe
Kullanıcılarımız toplam 15216 mesaj attılar bunda 4017 konu
|
Anket | | Hangi süper güce sahip olmayı isterdiniz? | Karşıdaki insanın aklını okumak | | 36% | [ 5 ] | Görünmez olmak | | 0% | [ 0 ] | Zaman içinde yolculuk etmek | | 7% | [ 1 ] | Geleceği görmek | | 0% | [ 0 ] | İnsanları iyileştirmek | | 21% | [ 3 ] | Zamanı durdurmak | | 7% | [ 1 ] | Uçmak | | 14% | [ 2 ] | Ölümsüz olmak | | 7% | [ 1 ] | Diğer | | 7% | [ 1 ] |
| Toplam Oylar : 14 |
|
|
| Zeki Müren | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Serap Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 1364 Yaş : 49 Nerden : Dünyadan Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 29/08/08
| Konu: Zeki Müren Ptsi Eyl. 29, 2008 7:13 pm | |
| Zeki Müren 6 Aralık 1931’de Bursa’da doğdu. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’nin Yüksek Süsleme Bölümü Sabiha Gözen Atölyesi’nden mezun oldu. Bursa’da tanburi İzzet Gerçeker’den aldığı solfej ve usul dersleriyle musıki bilgileri öğrenmeye başladı. 1949’da, Boğaziçi Lisesi’nde okurken Agopos Efendi ile udi Kirkor’dan aldığı derslerle eğitimini sürdürdü. 1950’de sınavla İstanbul Radyosu’na girdi. 1951’de canlı olarak yayınlanan bir programda, çok beğenilen ilk radyo konserini verdi. Bu başarıyı takiben on beş yıl boyunca düzenli olarak radyo programlarına katıldı. Daha sonra sahne ve plak çalışmalarına yoğunlaşan Müren, alışılmış kalıpları zorlayan elbiseleri ve sahne duruşuyla halkın ilgisini sürekli olarak üstünde tutmayı başardı. Altı yüzü aşkın plak, kaset ve CD kaydeden, iki yüz civarında şarkı besteleyen Müren, Türkiye’nin belki de en çok konser vermiş olan sanatçısıdır. 1954’de “Beklenen Şarkı” adlı filmle sinema oyunculuğuna da başlayan Zeki Müren, şarkılarının çoğunu kendisinin bestelediği on sekiz filmde daha oynadı. Kalp rahatsızlığı ve şeker hastalığı yüzünden 1980’den sonra sahne hayatından ve musıkiden uzaklaştı. Bodrum’daki evine kapandı, münzevi bir hayata başladı. 24 Eylül 1996’da, TRT İzmir Televizyonu’nda kendisi için düzenlenen bir tören sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Cenazesi, görülmemiş bir katılımla, büyük bir törenle kaldırıldı. Mezarı, doğum yeri Bursa’dadır.
ALBÜMLERİ:
SENEDE BİR GÜN (1970); PIRLANTA 1 (1973); PIRLANTA 2 (1973); PIRLANTA 3 (1973); PIRLANTA 4 (1973); HATIRA(1973); ANILARIM (1974); MÜCEVHER (1975); GÜNEŞİN OĞLU (1976); NAZAR BONCUĞU (1977); SÜKSE (1978); KAHIR MEKTUBU (1981); ESKİMEYEN DOST (1982); HAYAT ÖPÜCÜĞÜ (1984); MASAL (1985); HELAL OLSUN (1986); AŞK KURBANI (1987); GÖZLERİN DOĞUYOR GECELERİME (1988); AYRILDIK İŞTE (1989); KARANLIKLAR GÜNEŞİ (1989); ZİRVEDEKİ ŞARKILAR (1989); DİLEK ÇEŞMESİ (1989); BİR TATLI TEBESSÜM (1990); DORUKTAKİ NAĞMELER (1991); SORMA (1992) | |
| | | Serap Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 1364 Yaş : 49 Nerden : Dünyadan Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 29/08/08
| Konu: Geri: Zeki Müren Ptsi Eyl. 29, 2008 7:31 pm | |
| Zeki Müren - Gözlerin Doğuyor Gecelerime Ne mektup geliyor ne haber senden Söyle de bileyim bıktın mı benden Her akşam güneşin battığı yerden Gözlerin doğuyor gecelerime
Çileli doğmuşum zaten ezelden Hasrete alıştım ne gelir elden Yaşlı gözlerime baktığın yerden Gözlerin doğuyor gecelerime
Geçilmez gurbetin sokaklarından İçilmez suları pınarlarından Öptüğüm o ıslak dudaklarından Sözlerin doğuyor gecelerime
Çileli doğmuşum zaten ezelden Hasrete alıştım ne gelir elden Yaşlı gözlerime baktığın yerden Gözlerin doğuyor gecelerime
Agora Meyhanesi
Burası agora meyhanesi Burada yaşar aşkların En divanesı en şahanesi
Bu gece benim gecem Bu gece benim gecem Cama vuran her damlada Seni hatırlıyorum Ve sena susuzluğumu
Bu aksam ümitlerimi Meze yapıp içiyorum İçiyor içiyorum
Ağlama Sevdam
Göz yaşımın her damlası sevgidir Şu hasretlilik zor gelsede çekilir Bir gün olur bu acılar silinir Ağlama sevdam ağlama sevdam ağlama x 4
Benden ayrı gezme gülüm amandır Sensiz benim gönül evim talandır Bu dünyada bir muhabbet kalandır Ağlama sevdam ağlama sevdam ağlama x 4
Hasretinden ateş yutmuş gibiyim Ağlama sevdam ağlama sevdam ağlama x 3 ağlama ağlama
Annem
Mazide kalan hatıra gibi Şevkatli kollarını aç bana anne Geceler çok soğuk, sessiz ve karanlık Üşüdüm, üstümü örtsene anne
Anne, anne, anneciğim
Yanımda olmanı ne çok isterdim Dizine yatıpta uyurdum anne Dilimde dua gözümde rüyasın Seni çok istedim hasretim anne
Anne, anne, anneciğim
Uyandım uykudan aradım seni Sağıma soluma bakındım anne Geceler çok soğuk, sessiz ve karanlık Üşüdüm, üstümü örtsene anne
Anne, anne, anneciğim...
Bir Gülü Sevdim
İsyan etmedim Pişman değilim Taş bastım kan ağlayan bağrıma İstemem kimse gelmesin yanıma Dertliyim dertli Dertliyim dertli
Bir gülü sevdim, bir onu sevdim Tek mevsimlikmiş ah geçiverdi Gel etme dedim, kal gitme dedim Söz dinlemedim, ah kaçıverdi
Belki dönecek Tekrar sevecek Şu garip gönlüme olanlar olmuş Belki de o beni çoktan unutmuş Nerde kimbilir Aşıktır allah bilir
Bir gülü sevdim, bir onu sevdim Tek mevsimlikmiş ah geçiverdi Gel etme dedim, kal gitme dedim Söz dinlemedim, ah kaçıverdi
Bir Yangının Külünü Yeniden Yakıp Geçtin
Gönül penceresinden ansızın bakıp geçtin, Bir yangının külünü yeniden yakıp geçtin, Madem ki son şarkının kırık bir güftesiydin, Niçin yarım bıraktın, neden bırakıp geçtin,
Bir yangının külünü yeniden yakıp geçtin, Bir yangının külünü yeniden yakıp geçtin,
Ne çok sevmiştim seni ne çok hatırlar mısın, Aşiyan yollarından ses versem duyar mısın, Hala beni düşünür ve hala ağlar mısın, Bir bahar seli gibi dalımdan akıp geçtin
Bir yangının külünü yeniden yakıp geçtin, Bir yangının külünü yeniden yakıp geçtin,
Gitme Sana Muhtacım
Gitme sana muhtacım Gözümde nursun başımda tacın muhtacım Beni öldür öyle git Yaşamak için senin sevgine muhtacım
Muhtacım gözlerine Muhtacım sözlerine Uzattım ellerimi Muhtacım ellerine gitme
Şimdi bomboş ellerim Seni çağırır yaşlı gözlerim Muhtacım
Beni öldür öyle git Yaşamak için senin sevgine muhtacım
Sensiz bir dünyadayım Gerçekten uzak bir rüyadayım muhtacım Beni sensiz dünyadan Sonsuz rüyadan uyandırda git muhtacım
Muhtacım gözlerine Muhtacım sözlerine Ruhumu ıstacak Sımsıcak nefesine gitme
Gitme sana muhtacım Gözümde nursun başımda tacın muhtacım Beni öldür öyle git Yaşamak için senin sevgine muhtacım
Gizli Aşk Bu
Gizli aşk bu söyleyemem Derdimi hiç kimseye Zevke veda neşeye de Veda arık herşeye
Arzular bir bir hayal oldu Baharımın gülleri soldu Gönlüm hicran,hasret,gamla doldu
Sevdim ama görmüyor bak gözlerim hiç kimseyi Gizli aşk bu gizli dertmiş Veda ettim her şeye
Arzular bir bir hayal oldu Baharımın gülleri soldu Gönlüm hicran,hasret,gamla doldu
Sorma Ne Haldeyim
gün ağarınca boynum bükülür dalarım uzaklara gönlüm sıkılır sorma ne haldeyim sorma kederdeyim sorma yangınlardayım zaman zaman sorma utanırım sorma söyleyemem sorma nöbetlerdeyim başım duman ah bu yangın beni öldürüyor yavaş yavaş kor kor ateşler yanıyor içimde aşkı beni kül ediyor...
Veda Busesi
hani o bırakıp giderken seni bu öksüz tavrını takmayacaktın? alnına koyarken veda busemi yüzüme bu türlü bakmayacaktın?
hani ey gözlerim bu son vedada, yolunu kaybeden yolcunun dağda birini çağırmak için imdada yaktığı ateşi yakmayacaktın?
gelse de en acı sözler dilime uçacak sanırdım birkaç kelime... bir alev halinde düştün elime hani ey gözyaşım akmayacaktın? Yarım kalan Aşk bir kere sevdim diye bin pisman etme beni istemiyorsan birak perisan etme beni
birak bos kalsin elim yol yakinken donerim arkadasim ol yeter boylesi daha guzel
birak beni ne olur burda bitsin sarkimiz zamanla unutulur yarim kalan askimiz
birak bos kalsin elim yol yakinken donerim arkadasim ol yeter boylesi daha guzel | |
| | | impassive Özel Üye
Mesaj Sayısı : 1238 Yaş : 37 Nerden : SmyRna Ruhsal Durumunuz : Reputation : 4 Kayıt tarihi : 29/08/08
| Konu: Geri: Zeki Müren Paz Ekim 12, 2008 4:56 pm | |
| zeki müren diyince akan sular durur... | |
| | | | Zeki Müren | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |