TÜRK KAHVESİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TÜRK KAHVESİ

KARDI YAĞDI...YAĞMURDU AKTI..SONRA TOPRAĞA KARIŞTI KURUDU DE..SOLDU DE..NE BİLEYİM İŞTE..KISACA ÖLDÜ DE...
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
En son konular
» ôîòî ìîäíû÷ ï
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyPerş. Ağus. 04, 2011 3:48 am tarafından Misafir

» When the first Whirlpool Duet album was released in December 2001
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyPaz Tem. 31, 2011 2:13 am tarafından Misafir

» TRAMADOL purchase fedex
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyC.tesi Tem. 30, 2011 9:12 pm tarafından Misafir

» cod delivery overnight clomid
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyÇarş. Tem. 27, 2011 7:30 am tarafından Misafir

» Evet en iyi avatar kimde
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyC.tesi Ara. 12, 2009 12:02 pm tarafından Misafir

» Ruh hali
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyPaz Haz. 07, 2009 8:55 pm tarafından .Climbed.

» RADYO ACTİVE ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyPaz Haz. 07, 2009 8:42 pm tarafından .Climbed.

» Şu an ne dinliyorsunuz?
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyCuma Haz. 05, 2009 10:47 pm tarafından PeRiLiCe

» En sevdiğiniz bayan ve erkek isimleri nelerdir?
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyCuma Haz. 05, 2009 10:23 pm tarafından PeRiLiCe

» hırs üzerine bir çözümleme
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyCuma Haz. 05, 2009 8:04 pm tarafından Didi

» Aşkla Baş Edecek Gücün Yoksa Aşık Etmeee!
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyCuma Haz. 05, 2009 4:13 pm tarafından gizem_den

» BİR AYRILIK GÜNÜNDE
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyPerş. Haz. 04, 2009 10:30 pm tarafından SiMaRiK

» Tamam Gidiyorum...!
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyÇarş. Haz. 03, 2009 1:49 pm tarafından gizem_den

» kabağın sahibi vardır elbet
Balık pişirmenin püf noktaları EmptySalı Haz. 02, 2009 9:41 pm tarafından Didi

» yalakalık üzerine
Balık pişirmenin püf noktaları EmptySalı Haz. 02, 2009 9:21 pm tarafından Didi

» Para Her Kapıyı Açar mı?
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyPtsi Haz. 01, 2009 8:54 pm tarafından BiLLuR

» susuyorum...
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyPaz Mayıs 31, 2009 11:08 pm tarafından SEPYA

» komik şiir (tezatlık)
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyPaz Mayıs 31, 2009 11:04 pm tarafından SEPYA

» gizlice..
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyPaz Mayıs 31, 2009 10:57 pm tarafından SEPYA

» metrekareye düşen mermi...
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyPaz Mayıs 31, 2009 10:51 pm tarafından SEPYA

» 2009 Dünya GüzeLLik yarışması adayLarı
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyC.tesi Mayıs 30, 2009 11:44 am tarafından SiMaRiK

» Aşka Meylin Nedendir
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyC.tesi Mayıs 30, 2009 10:40 am tarafından impassive

» Hangi süper güce sahip olmayı isterdiniz?
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyPerş. Mayıs 28, 2009 10:41 pm tarafından kayısı_cicegi

» F.WILHELM NIETZSCHE
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyPerş. Mayıs 28, 2009 10:34 pm tarafından kayısı_cicegi

» Şehre Hasret
Balık pişirmenin püf noktaları EmptyCuma Mayıs 22, 2009 8:45 am tarafından astakoz

En iyi yollayıcılar
Ekselanss (1504)
Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_lcapBalık pişirmenin püf noktaları I_voting_barBalık pişirmenin püf noktaları I_vote_rcap 
BiLLuR (1500)
Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_lcapBalık pişirmenin püf noktaları I_voting_barBalık pişirmenin püf noktaları I_vote_rcap 
Serap (1364)
Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_lcapBalık pişirmenin püf noktaları I_voting_barBalık pişirmenin püf noktaları I_vote_rcap 
sandy (1289)
Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_lcapBalık pişirmenin püf noktaları I_voting_barBalık pişirmenin püf noktaları I_vote_rcap 
impassive (1238)
Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_lcapBalık pişirmenin püf noktaları I_voting_barBalık pişirmenin püf noktaları I_vote_rcap 
Didi (1139)
Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_lcapBalık pişirmenin püf noktaları I_voting_barBalık pişirmenin püf noktaları I_vote_rcap 
Mavis (811)
Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_lcapBalık pişirmenin püf noktaları I_voting_barBalık pişirmenin püf noktaları I_vote_rcap 
SEPYA (777)
Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_lcapBalık pişirmenin püf noktaları I_voting_barBalık pişirmenin püf noktaları I_vote_rcap 
Phoenix_u (733)
Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_lcapBalık pişirmenin püf noktaları I_voting_barBalık pişirmenin püf noktaları I_vote_rcap 
SiMaRiK (692)
Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_lcapBalık pişirmenin püf noktaları I_voting_barBalık pişirmenin püf noktaları I_vote_rcap 
Istatistikler
Toplam 300 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: PeRiLiCe

Kullanıcılarımız toplam 15216 mesaj attılar bunda 4017 konu
Anket
Hangi süper güce sahip olmayı isterdiniz?
Karşıdaki insanın aklını okumak
Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_lcap36%Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_rcap
 36% [ 5 ]
Görünmez olmak
Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_lcap0%Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_rcap
 0% [ 0 ]
Zaman içinde yolculuk etmek
Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_lcap7%Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_rcap
 7% [ 1 ]
Geleceği görmek
Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_lcap0%Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_rcap
 0% [ 0 ]
İnsanları iyileştirmek
Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_lcap21%Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_rcap
 21% [ 3 ]
Zamanı durdurmak
Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_lcap7%Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_rcap
 7% [ 1 ]
Uçmak
Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_lcap14%Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_rcap
 14% [ 2 ]
Ölümsüz olmak
Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_lcap7%Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_rcap
 7% [ 1 ]
Diğer
Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_lcap7%Balık pişirmenin püf noktaları I_vote_rcap
 7% [ 1 ]
Toplam Oylar : 14
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma

 

 Balık pişirmenin püf noktaları

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
impassive
Özel Üye
Özel Üye
impassive


Kadın
Mesaj Sayısı : 1238
Yaş : 37
Nerden : SmyRna
Ruhsal Durumunuz : Balık pişirmenin püf noktaları Asik10
Reputation : 4
Kayıt tarihi : 29/08/08

Balık pişirmenin püf noktaları Empty
MesajKonu: Balık pişirmenin püf noktaları   Balık pişirmenin püf noktaları EmptyPaz Kas. 09, 2008 11:27 am

Av yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle başlayan balık sezonuyla birlikte tezgahları süsleyen birçok balık türü, pişirilmelerindeki püf noktalarıyla tüketicilerin damak tadını artırıyor.
Trabzon’da balık lokantası sahibi Fevzi Çimşit, “Fevzi Hoca’dan Balıklarımız ve Doğal Tatları” isimli kitabında, tüketicinin öncelikle satıcıdan balığı alırken dikkatli olmasını ve balığın lezzetli, besleyici ve sağlıklı olabilmesi için tazeliğinin önem taşıdığını söyledi.
Taze balığın gözlerinin parlak, solungaçlarının canlı ve kırmızı olduğunu belirten Çimşit, diğer tazelik özelliklerini şu şekilde sıraladı:
“Pulları derisine yapışık, eti sıkı ve sert olur. Balığın kokusuna dikkat edilmelidir. Başından tutup kaldırdığınızda bıçak gibi dimdik durur. Pişirme aşamasında da tazeliği anlaşılabilir. Taze balık pişirildiği sırada kuyruğu havaya doğru kalkar, gövdesinde kıvrılma ve çatlamalar oluşur, Kılçığı kolay çıkar, kırılmaz ve kılçık altı eti beyaz olur.”

“IZGARADA BALIK ATEŞİ, ATEŞ DE BALIĞI GÖRMELİDİR”
En doğal ve en lezzetli balık pişirme şeklinin ızgara olduğunu ifade eden Çimşit, ızgaranın püf noktalarını ise şöyle anlatıyor:
“Izgara yapılacak balık zeytinyağının içinde birkaç kez çevirilmeli. Eğer balıklar büyükse, iki yanına da bıçakla çizikler atılmalı. Balık alevli değil de orta ateşte pişirilmelidir. Kömür ateşi alevli olursa, balığın yanmasına, tat ve lezzetinin kaybolmasına neden olur. Izgaradaki balık derisi yanmadan kaldırılmalıdır, ancak içinde de en küçük bir pembelik görülmemesi gerekir. Izgara yapılacak balık asla unlanmamalıdır. Balık ateşi, ateş de balığı görmelidir. Yağsız balıktan ızgara olmaz. Kılçıkları çıkarılmadan yapılırsa balık daha lezzetli olur.”

Çimşit, kızartmalarda ise tavaya konan yağın uygun sıcaklığa gelmesi gerektiğini vurgulayarak, yağın kızgın olup olmadığının, balık kuyruğunun yağa batırılarak anlaşılacağını, batırıldıktan sonra 3 saniye içinde kuyruk sararıp kırılıyorsa yağın tam kıvamına geldiğinin anlaşılacağını belirtiyor.

“KIZARTMA YAĞI BİR KEZ KULLANILIR”
Çimşit, kızartmalardaki diğer önemli unsurların ise şunlar olduğunu söyledi:
“Kızartma yağı bir kez kullanılmalı. Hatta balığın bir yüzünde kullanılan yağ diğer yüzünde değiştirilmelidir. Balık kızgın yağa yavaşça dizilirse tavadaki yağ soğumamış olur. Balığımız pişerken arada bir tavayı sallamalıyız. Böylece taze balığın tavaya yapışmasını önleriz. Kullanılacak mısır unu elekten geçirilmeli. Kızartma balıklarını ne az ne de fazla pişirmeliyiz. İyi bir kızartmanın rengi altın sarısı görünümünde olmalıdır. Balığı çok fazla pişirirsek lezzetli olan yağlı kısmı kaybolur.”

Çimşit’in, kitabında bazı pişirme tariflerini de şöyle veriyor:

KAĞITTA BALIK

Yaklaşık 1 kilogramlık somon, levrek veya kötek balığını sırtından yararak içini temizleyelim. Balığı bitişik iki avucumuzu açtığımız şekilde açalım. Sivri biberi, domatesi, soğanı kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Bu malzemeye tuz, karabiber, sarımsak, pul biber ve defne yaprağını ekleyip karıştıralım. Karışımı balığın içine doldurup içine de bir kaşık tereyağı koyalım. Yağlı kağıt veya gümüş folyoyu hafifçe yağlayalım. Sonra rulo şeklinde balığımızı sarıp, tepsiye veya kiremide koyup fırına verelim.

KAŞARLI SOMON

Yaklaşık 1,5 kilogramlık somonlarımızı kesip ayıkladıktan sonra fileto yapıp yan kılçıklarını da çıkaralım. Üç parmak kalınlığında dilimlere bölüp hafifçe tuzlayalım. Domatesi, yeşil biberi ve sarımsağı, incecik bir şekilde doğrayıp tepsinin altına serelim. Balık dilimlerini bu malzemenin üstüne dizelim. Üst kısmı da tekerlek şeklindeki domates ve yeşil biberle süsleyelim. Bir bardak su ilave ederek 15 dakika pişirelim. Pişme esnasında sıvı yağımızı ve rendelenmiş 150 gram kaşar peynirini de ilave edip 5 dakika daha pişirelim. Balığı sıcak olarak yiyelim.

BARBUNYA BUĞULAMA

Barbunyaları ayıklayıp soğuk su ile yıkayalım. Buğulama yapacağımız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştirelim. Üzerlerine barbunyalarımızı dizelim. Kabuğu soyulmuş domates, sivri biber ve maydanozu ince doğrayarak pul biberle karıştıralım. Karışımı balıklarımızın üzerine serelim. Tuz ve bir çay bardağı suyu ilave ederek orta ateşte 20 dakika pişirelim. Pişme esnasında tereyağını parçalar halinde üzerine atalım. Sıcak olarak servis yapalım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
şiirbaz67
Yarbay
Yarbay



Erkek
Mesaj Sayısı : 207
Yaş : 63
Nerden : Anteni olan her yerden
Ruhsal Durumunuz : Balık pişirmenin püf noktaları Hosgor10
Reputation : 0
Kayıt tarihi : 04/11/08

Balık pişirmenin püf noktaları Empty
MesajKonu: Geri: Balık pişirmenin püf noktaları   Balık pişirmenin püf noktaları EmptyPerş. Kas. 13, 2008 12:22 pm

ÇOK UĞRAŞMIŞSIN EMEĞİNE SAĞLIK...........
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Balık pişirmenin püf noktaları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
TÜRK KAHVESİ :: YAŞAM :: Sağlık ve Güzellik :: Püf Noktaları-
Buraya geçin: