En son konular | » ôîòî ìîäíû÷ ïPerş. Ağus. 04, 2011 3:48 am tarafından Misafir » When the first Whirlpool Duet album was released in December 2001Paz Tem. 31, 2011 2:13 am tarafından Misafir » TRAMADOL purchase fedexC.tesi Tem. 30, 2011 9:12 pm tarafından Misafir » cod delivery overnight clomidÇarş. Tem. 27, 2011 7:30 am tarafından Misafir » Evet en iyi avatar kimdeC.tesi Ara. 12, 2009 12:02 pm tarafından Misafir » Ruh haliPaz Haz. 07, 2009 8:55 pm tarafından .Climbed. » RADYO ACTİVE ETMEK İÇİN TIKLAYINIZPaz Haz. 07, 2009 8:42 pm tarafından .Climbed. » Şu an ne dinliyorsunuz?Cuma Haz. 05, 2009 10:47 pm tarafından PeRiLiCe » En sevdiğiniz bayan ve erkek isimleri nelerdir?Cuma Haz. 05, 2009 10:23 pm tarafından PeRiLiCe » hırs üzerine bir çözümlemeCuma Haz. 05, 2009 8:04 pm tarafından Didi» Aşkla Baş Edecek Gücün Yoksa Aşık Etmeee!Cuma Haz. 05, 2009 4:13 pm tarafından gizem_den » BİR AYRILIK GÜNÜNDEPerş. Haz. 04, 2009 10:30 pm tarafından SiMaRiK» Tamam Gidiyorum...!Çarş. Haz. 03, 2009 1:49 pm tarafından gizem_den » kabağın sahibi vardır elbetSalı Haz. 02, 2009 9:41 pm tarafından Didi» yalakalık üzerineSalı Haz. 02, 2009 9:21 pm tarafından Didi» Para Her Kapıyı Açar mı?Ptsi Haz. 01, 2009 8:54 pm tarafından BiLLuR» susuyorum...Paz Mayıs 31, 2009 11:08 pm tarafından SEPYA» komik şiir (tezatlık)Paz Mayıs 31, 2009 11:04 pm tarafından SEPYA» gizlice..Paz Mayıs 31, 2009 10:57 pm tarafından SEPYA» metrekareye düşen mermi...Paz Mayıs 31, 2009 10:51 pm tarafından SEPYA» 2009 Dünya GüzeLLik yarışması adayLarıC.tesi Mayıs 30, 2009 11:44 am tarafından SiMaRiK» Aşka Meylin NedendirC.tesi Mayıs 30, 2009 10:40 am tarafından impassive» Hangi süper güce sahip olmayı isterdiniz?Perş. Mayıs 28, 2009 10:41 pm tarafından kayısı_cicegi » F.WILHELM NIETZSCHEPerş. Mayıs 28, 2009 10:34 pm tarafından kayısı_cicegi » Şehre HasretCuma Mayıs 22, 2009 8:45 am tarafından astakoz |
Istatistikler | Toplam 300 kayıtlı kullanıcımız var Son kaydolan kullanıcımız: PeRiLiCe
Kullanıcılarımız toplam 15216 mesaj attılar bunda 4017 konu
|
Anket | | Hangi süper güce sahip olmayı isterdiniz? | Karşıdaki insanın aklını okumak | | 36% | [ 5 ] | Görünmez olmak | | 0% | [ 0 ] | Zaman içinde yolculuk etmek | | 7% | [ 1 ] | Geleceği görmek | | 0% | [ 0 ] | İnsanları iyileştirmek | | 21% | [ 3 ] | Zamanı durdurmak | | 7% | [ 1 ] | Uçmak | | 14% | [ 2 ] | Ölümsüz olmak | | 7% | [ 1 ] | Diğer | | 7% | [ 1 ] |
| Toplam Oylar : 14 |
|
|
| öğretmenler gününüz kutlu olsun. | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
SEPYA Moderatör
| Konu: öğretmenler gününüz kutlu olsun. Ptsi Kas. 24, 2008 12:39 pm | |
|
Sarı kız
Sarı kız; yoksul Anadolu çocuğu Dağlarda hayalleriyle yoğruldu Oyunlarında hep öğretmen oluyordu Lakin köylerinde öğretmen yoktu
Yedi yaşına bastığında Okumak istiyordu, ama çobandı dağlarda Bir okul vardı çok uzaklarda Bir gün evden kaçtı okumak için orada
İzin vermedi annesi, kıyamadı Çünkü yollar uzun ve sarptı Okumasa da dua edip ağlardı Kız olmasa her gün dağları aşardı
On yaşına bastığında Gerçekleşiyordu sanki duaları Okul açıldı şehirde, yatılıyormuş da Para yok dediler, kim otlatır davarları?
Arkadaşı Mahmud okula başlamış Yatılı okul hem de rahatmış Arkadaşıyla öğretmene haber yollamış Yardım meleği öğretmen el uzatmış
Solan hayaller yeniden canlanmış Sarı kız bu gün öğretmenlik yaparmış Okuyamayan hayalcilere el uzatırmış Herkesi bu şiirle yardıma çağırmış.
Nuray Ülker
(alıntıdır)
__._,_.___ | |
| | | şiirbaz67 Yarbay
Mesaj Sayısı : 207 Yaş : 63 Nerden : Anteni olan her yerden Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 04/11/08
| Konu: Geri: öğretmenler gününüz kutlu olsun. Ptsi Kas. 24, 2008 2:46 pm | |
| Ben Bir Öğretmenim
Ben bir öğretmenim Okulların birinde Duymayı, düşünmeyi öğretirim. Derslerimde...
Bir söz yağmurudur, ders dediğin de, İnsan göklerinden, rahmet yerine, Kitaplar dolusu yağar da yağar... Benim çocuklarım bu bahçelerde, Bu yağmur altında ıslanmadalar. Bir yağmur sonrası gelin seyredin, Her taraf tepeden tırnağa bahar...
Bulutsuz masmavi dünyalarına, Sevginin, sevincin güneşi doğar. Böyle çocuklarla dolar her yanım, Çocuklar kardeşim, Çocuklar arkadaşım, Canım?
Onlarda toplanmıştır Geçip giden zamanım, Bir parıltı görsem gözlerinde, Bilgiden, anlayıştan yana, Bir hal olur bana...
Zannedersiniz ki, Dünyalar benim? Çocuklar, kitaplar, yazı tahtası Enine boyuna bütün zamanlar, Dört duvar arası bir dershanede, Her dinden her dilden gelmiş insanlar. Bizimle konuşur hayal ederler, Bağlanırız kalırız kendilerine. Hikaye anlatır, şiir söylerler, Mutluluk üstüne, ümit üstüne?
M.Gündüz GÖKTÜRK | |
| | | güleryüz Özel Üye
Mesaj Sayısı : 263 Yaş : 49 Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 16/10/08
| Konu: Geri: öğretmenler gününüz kutlu olsun. Ptsi Kas. 24, 2008 3:17 pm | |
| · Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.
· Dünyanın her yanında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve en değerli varlığıdır.
· Öğretmen bir sanatkârdır, yarının temelini o attığı gibi, değerli kişilik hamuruna da biçim verir.
· Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.
· Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir.
· Öğretmen, geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur.
· Toplumların uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür.
· Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır. | |
| | | Mavis Moderatör
Mesaj Sayısı : 811 Yaş : 45 Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 13/10/08
| Konu: Geri: öğretmenler gününüz kutlu olsun. Ptsi Kas. 24, 2008 3:58 pm | |
| Öğretmen, geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. * Tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun * | |
| | | sandy Prenses
Mesaj Sayısı : 1289 Nerden : evden Ruhsal Durumunuz : Reputation : 1 Kayıt tarihi : 10/09/08
| Konu: Geri: öğretmenler gününüz kutlu olsun. Ptsi Kas. 24, 2008 5:32 pm | |
| Yüce önderimiz Cumhuriyet'imizi gençlerimize, gençlerimizi de değerli öğretmenlerimize emanet etti. Onun bu emanetine sahip çıkan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum | |
| | | Serap Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 1364 Yaş : 49 Nerden : Dünyadan Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 29/08/08
| Konu: Geri: öğretmenler gününüz kutlu olsun. Ptsi Kas. 24, 2008 6:08 pm | |
| Dunyanin En Degerli Varliklari Olan Siz Ogretmenler! Bugun, Turk Ogretmeninin Seref Gunudur. Ona Olan Saygiyi Yenileme, Onun Yuceligini Anma Gunudur. Boyle Anlamli Bir Gunde Hepinizi Sevgiyle, Candan Kutluyorum Öğretmenler Günü'nüz Kutlu Olsun.. | |
| | | Didi Zirvedeki Mod
Mesaj Sayısı : 1139 Yaş : 56 Nerden : sizin köyden Ruhsal Durumunuz : Reputation : 1 Kayıt tarihi : 28/08/08
| Konu: Geri: öğretmenler gününüz kutlu olsun. Salı Kas. 25, 2008 3:31 pm | |
| Öğretmenlik,doğasında analığı, babalığı ,işçiliği,karşılıksız sevgiyi,bekçiliği,cankurtaranlığı,doktorluğu, diş hekimliğini,dadılığı ,avukatlığı,muhtarlığı,hakimliği,terziliği,temizlikçiliği,hemşireliği,beslenme uzmanalığını ve belki de şu anda aklıma gelmyen birçok mesleğin toplandığı ,geniş güçlü ve kalın gövde ve dalları ile asırlık çınar ağacı gibi duran bir donanımı barındırır. Asla parası için yapılacak ya da seçilecek bir meslek değildir,vefadır öğretmenliğin temel güdüsü.Bu duygudan uzak öğretmen başarısız öğretmendir ne yazık ki Canım yurdumun ağır işçileridir öğretmenler... malzemesi insandır,nasıl bir gelecek görmek istiyorsak ,çocuklarımıza bakınca gördüğümüzdür geleceğimizdir. Öğretmen kafasında sorunları ile girdiği derslerde öğrencilere vermesi gerekeni verdiği müddetce profesyoneldir. ortalama 1200 ytl alan öğretmenler,geçim sıkıntısı içinde,kart borçları ,ek işler,özel dersler,dershaneler,etüd merkezleri arasında geçim sıkıntısına çare aramaya çalışmaktadır. Sanıldığı gibi 3 ay tatil yapmaz öğretmen ,sanıldığı gibi özel derslerden köşeleri dönmez ve sanıldığı gibi "ohh yarım gün okul ,sonra kelle "değildir öğretmenin hayatı.Öğretmen evine işi götürür,öğretmen okuluna vicdanı ile gider ,evine vicdanı ile döner. Bazen analar babalar evlatlarını üzerini örtüp huzurla uyurken ,öğretmen o evladının ailesine anlatamadığı sorununu düşünür,uykuları ve huzuru kaçar.Vicdanı azapta kalır öğretmenin.... Elbette vardır,çürük elmalar,yanlışlar,yüz karaları,kötüler,hak etmeyenler ama mesleklerin en onurlusudur öğretmenlik. "İltifat maarifete tabidir,iltifat görmeyen maarifet boşa giden emektir"İltifat gören ve yaptığı işten onur duyan tüm arkadaşlarımın gününü değil emeklerini kutluyorum,yüreklerinden öpüyorum,şehit öğretmenlerimi rahmetle anıyorum. | |
| | | | öğretmenler gününüz kutlu olsun. | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |