TÜRK KAHVESİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TÜRK KAHVESİ

KARDI YAĞDI...YAĞMURDU AKTI..SONRA TOPRAĞA KARIŞTI KURUDU DE..SOLDU DE..NE BİLEYİM İŞTE..KISACA ÖLDÜ DE...

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
En son konular
» ôîòî ìîäíû÷ ï
farkındamıyız??? EmptyPerş. Ağus. 04, 2011 3:48 am tarafından Misafir

» When the first Whirlpool Duet album was released in December 2001
farkındamıyız??? EmptyPaz Tem. 31, 2011 2:13 am tarafından Misafir

» TRAMADOL purchase fedex
farkındamıyız??? EmptyC.tesi Tem. 30, 2011 9:12 pm tarafından Misafir

» cod delivery overnight clomid
farkındamıyız??? EmptyÇarş. Tem. 27, 2011 7:30 am tarafından Misafir

» Evet en iyi avatar kimde
farkındamıyız??? EmptyC.tesi Ara. 12, 2009 12:02 pm tarafından Misafir

» Ruh hali
farkındamıyız??? EmptyPaz Haz. 07, 2009 8:55 pm tarafından .Climbed.

» RADYO ACTİVE ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ
farkındamıyız??? EmptyPaz Haz. 07, 2009 8:42 pm tarafından .Climbed.

» Şu an ne dinliyorsunuz?
farkındamıyız??? EmptyCuma Haz. 05, 2009 10:47 pm tarafından PeRiLiCe

» En sevdiğiniz bayan ve erkek isimleri nelerdir?
farkındamıyız??? EmptyCuma Haz. 05, 2009 10:23 pm tarafından PeRiLiCe

» hırs üzerine bir çözümleme
farkındamıyız??? EmptyCuma Haz. 05, 2009 8:04 pm tarafından Didi

» Aşkla Baş Edecek Gücün Yoksa Aşık Etmeee!
farkındamıyız??? EmptyCuma Haz. 05, 2009 4:13 pm tarafından gizem_den

» BİR AYRILIK GÜNÜNDE
farkındamıyız??? EmptyPerş. Haz. 04, 2009 10:30 pm tarafından SiMaRiK

» Tamam Gidiyorum...!
farkındamıyız??? EmptyÇarş. Haz. 03, 2009 1:49 pm tarafından gizem_den

» kabağın sahibi vardır elbet
farkındamıyız??? EmptySalı Haz. 02, 2009 9:41 pm tarafından Didi

» yalakalık üzerine
farkındamıyız??? EmptySalı Haz. 02, 2009 9:21 pm tarafından Didi

» Para Her Kapıyı Açar mı?
farkındamıyız??? EmptyPtsi Haz. 01, 2009 8:54 pm tarafından BiLLuR

» susuyorum...
farkındamıyız??? EmptyPaz Mayıs 31, 2009 11:08 pm tarafından SEPYA

» komik şiir (tezatlık)
farkındamıyız??? EmptyPaz Mayıs 31, 2009 11:04 pm tarafından SEPYA

» gizlice..
farkındamıyız??? EmptyPaz Mayıs 31, 2009 10:57 pm tarafından SEPYA

» metrekareye düşen mermi...
farkındamıyız??? EmptyPaz Mayıs 31, 2009 10:51 pm tarafından SEPYA

» 2009 Dünya GüzeLLik yarışması adayLarı
farkındamıyız??? EmptyC.tesi Mayıs 30, 2009 11:44 am tarafından SiMaRiK

» Aşka Meylin Nedendir
farkındamıyız??? EmptyC.tesi Mayıs 30, 2009 10:40 am tarafından impassive

» Hangi süper güce sahip olmayı isterdiniz?
farkındamıyız??? EmptyPerş. Mayıs 28, 2009 10:41 pm tarafından kayısı_cicegi

» F.WILHELM NIETZSCHE
farkındamıyız??? EmptyPerş. Mayıs 28, 2009 10:34 pm tarafından kayısı_cicegi

» Şehre Hasret
farkındamıyız??? EmptyCuma Mayıs 22, 2009 8:45 am tarafından astakoz

En iyi yollayıcılar
Ekselanss (1504)
farkındamıyız??? I_vote_lcapfarkındamıyız??? I_voting_barfarkındamıyız??? I_vote_rcap 
BiLLuR (1500)
farkındamıyız??? I_vote_lcapfarkındamıyız??? I_voting_barfarkındamıyız??? I_vote_rcap 
Serap (1364)
sandy (1289)
impassive (1238)
Didi (1139)
Mavis (811)
SEPYA (777)
Phoenix_u (733)
SiMaRiK (692)
Istatistikler
Toplam 300 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: PeRiLiCe

Kullanıcılarımız toplam 15216 mesaj attılar bunda 4017 konu
Anket
Hangi süper güce sahip olmayı isterdiniz?
Karşıdaki insanın aklını okumak
farkındamıyız??? I_vote_lcap36%farkındamıyız??? I_vote_rcap
 36% [ 5 ]
Görünmez olmak
farkındamıyız??? I_vote_lcap0%farkındamıyız??? I_vote_rcap
 0% [ 0 ]
Zaman içinde yolculuk etmek
farkındamıyız??? I_vote_lcap7%farkındamıyız??? I_vote_rcap
 7% [ 1 ]
Geleceği görmek
farkındamıyız??? I_vote_lcap0%farkındamıyız??? I_vote_rcap
 0% [ 0 ]
İnsanları iyileştirmek
farkındamıyız??? I_vote_lcap21%farkındamıyız??? I_vote_rcap
 21% [ 3 ]
Zamanı durdurmak
 7% [ 1 ]
Uçmak
farkındamıyız??? I_vote_lcap14%farkındamıyız??? I_vote_rcap
 14% [ 2 ]
Ölümsüz olmak
 7% [ 1 ]
Diğer
 7% [ 1 ]
Toplam Oylar : 14
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma

farkındamıyız???

3 posters
YazarMesaj
SEPYA
Moderatör
Moderatör
SEPYA

Kadın

farkındamıyız??? Empty
MesajKonu: farkındamıyız???   farkındamıyız??? EmptyPtsi Ara. 29, 2008 4:52 pm

BİZDE GÖRÜLENLERİ BİZ GÖRÜYOR MUYUZ?

Ünlü Türkolog Ord. Prof. Dr. Anna Masala :
Roma Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi olarak İstanbul'a gelmiştim. Benim iç dünyamı bilmeyen Batı hayranı bir profesörünüz, başladı konuşmaya:
"-Hanımefendi, ben İtalya'ya bayılırım. Hele de Roma, rüyalarımın şehridir. Roma, dünya medeniyetinin başkentidir... Ne kadar isterdim, bu muhteşem şehirde yaşamayı..."
Bizim profesörün kendince iltifatları, ayılıp bayılmaları bitmek bilmeyince, Anna Masala sözünü keser ve der ki:
"-Beyefendi, ben de İstanbul'a bayılırım. Benim hayalim de İstanbul'da yaşamaktır. O halde, siz İtalyan olun gelin Roma'ya, burada yaşayın. Ben de Türk olayım gidip İstanbul'da yaşayayım."
Bizimkisi hiç beklemediği bu karşılıkla, baltayı taşa vurduğunu anlayıp sesini kesmiş...

Rahmetli Profesör Ayhan Songar anlatmıştı:
İlmî bir toplantı için yurt dışından kalabalık bir grup gelmişti. Hepsi de tıp sahasında uzman olan bu ilim adamlarına, Boğaz'da tarihi bir atmosfer içinde akşam yemeği verildi. Yemek sırasında da canlı olarak Batı müziği çalınıyordu.
Batılı ilim adamları İstanbul'da, böyle tarihi bir ortamda kendi müziklerini dinlemeyi biraz garipsediler. Ve dediler ki:
"-Biz burada, bilmediğimiz bir kültürü ve medeniyeti tanımak ve tatmak isteriz. Oysa ki siz, sanki kendi kültür ve medeniyetinizden utanırcasına davranıyor ve bize bizim kültürümüzle sesleniyorsunuz. Biz bu müziği Avrupa'da sürekli dinliyoruz. İstanbul'da yeni ve başka bir müzik dinlemek isterdik. Sadece müzik de değil, en kaliteli otelinizde Türk içecekleri bulunmuyor. Mesela, her yerde neskafe var ama, Türk kahvesi yok..."

Bir zamanlar ülkemizde, General, Elektrik Genel Müdürü olarak çalışmış olan Steve Diehl, görevi sona erip vedalaştığı sırada, Türk meslektaşlarına şunları söyler:
"Sizin çok önemli güzellikleriniz var, fakat anladığım kadarıyla bunların farkında değilsiniz. Uzun asırlar içinde oluşup gelenekselleşmiş olan bu güzellikler, başka hiçbir Batılı ülkede yoktur...
Mesela, sizin bazı deyimleriniz vardır. Hiçbir batı toplumunun lugatında bunları bulamazsınız. Biri gurbete gidecek, ya da asker olacaksa, ailesi ziyaret ediliyor ve 'Allah kavuştursun' deniliyor. Eğer gurbete giden sağ salim dönmüşse, aile tekrar ziyaret ediliyor ve 'gözünüz aydın' deniliyor...
Hasta ziyareti, sadece yakın akrabalar arasında değil, komşu hemşehri, asker arkadaşı, iş arkadaşı, hac arkadaşı, okul arkadaşı , hatta arkadaşın arkadaşı da yapılıyor. 'Geçmiş olsun' deniliyor. Misafirperverlik sizde hala yaşıyor. Misafir oluyor, yiyor, içiyor, hatta yatmaya kalıyorsunuz. Bütün bu hizmetlere, herhangi bir karşılık düşünülmüyor bile... 'Artık tuz-ekmek olduk' diyorlar, ayrılırken de helalleşiyorlar, 'hakkını helal et' diyorlar...
Sizde aile ilişkileri hâlâ çok sağlam... Özellikle de anneler çocukları için çok fedâkarlar. Anne-baba-çoçuk arasındaki ilişkinin sağlamlığına dünyanın başka bir yerinde rastlamadım. Mesela anne genç yaşında eşini kaybediyor, artık çocukları için yaşamaya başlıyor. Asla evlenmeyi düşünmüyor. Çocukları için hem anne hem de baba olmayı ömrünün sonuna kadar devam ettiriyor. 'Bu duruma saçını süpürge yapmak' deniliyor.
Türkiye'de öğrendiğim bazı hısım akraba isimleri vardır ki, bunlara bizim kültürümüzde rastlayamazsınız. Çünkü onların aile bağları içinde herhangi bir yeri yoktur. Mesela elti, enişte, bacanak, yenge, abla bu isimlerdendir. Batılı aile tipinde bunların hiçbir kıymet-i harbiyeleri olmadığı için özel bir adla anılmalarına da ihtiyaç duyulmamıştır.

Komşuluk ilişkileri de, sizde değişik gelişme göstermiş....Komşular çoğu zaman yakın akrabalar gibi algılanıyor. Aralarında ciddi yardımlaşma ve dayanışma kuruluyor.
Komşular, günün her saatinde kapısı çalınacak telefon açılacak ve herhangi bir ihtiyaç maddesi istenebilecek insanlar olarak düşünülüyor.
Komşu hasta olduğunda, her türlü ilgi ve yardım yapılıyor. Vefâtı halinde gelen gideniyle ilgileniliyor, evine yemek taşınıyor, acısı paylaşılıyor. Geride kalanlar kesinlikle yalnız bırakılmıyor. Bu davranış kuru ve geçici ruhsuz bir seromoniden çok öte bir içtenlikle icra ediliyor.
Çok önemli bir özelliğiniz de, büyüklere itibar etmenizdir. Büyüklere saygı, gerektiğinde yardım etme, bunu tanımadıklarına da yapma hasleti çok güzel...
Sizde insan, yaşlandıkça itibarı artıyor. Batılı toplumlarda ise, yaşlandıkça panik artıyor. Çünkü gençlerden ne saygı, ne de yardım görüyorlar... Öz çocukları bile aramıyor onları... Yaşlılar ancak devletin kendilerine sağladığı bir takım metalarla toplumda kendilerine bir yer bulabiliyorlar. Bu durum da insanlardan kopmayı, bir köşede yalnızlık hastalığına dûçar olmayı getiriyor....
Netice itibariyle, sizde, gizli ve örtülü sosyal güvenlik sistemi var ve sessiz sedasız işlemekte... Böylece insanlar arasında zekat, sadaka, yardım gibi kanunlarla düzenlenmemiş bir dayanışma hüküm sürüyor. Böylece toplumunuz, zaman zaman düştüğü krizlere rağmen, güven içinde yoluna devam ediyor.
Batı, asırlardır, büyük maddî külfetlere ve bir çok kanuna rağmen, hala sosyal güvenlik sistemini tam oturtamamıştır.
Oysa ki siz bunu masrafsız, külfetsiz ve kânûnî düzenlemeye ihtiyaç duyulmayacak biçimde, tamamen gönüllü olarak sağlamışsınız.
Ama öyle sanıyorum ki, siz bu güzelliğinizin de farkında değilsiniz...
Bir an önce, bu güzelliklerinizi fark edin ve tavizsiz bir biçimde korumaya çalışın ..."

Şimdi düşünmek zamanıdır: Bu güzelliklerin neresindeyiz. Hâlâ ne kadarına sahibiz? Hiç olmazsa sahip olduklarımızı hemen korumaya ve kollamaya almalı, yitirdiklerimizi ise, bir an önce bulmaya çalışmalıyız. Bunlar bizim gerçek zenginliklerimiz ve varlık sebebimizdir. Çünkü hepsi de imanımızdan kaynaklanmaktadır.
Yabancıların farkına vardığı güzelliklerimizi biz fark edemezsek, sanırım bu ayıptan da öte bir şey olur...

alıntı...
impassive
Özel Üye
Özel Üye
impassive

Kadın
Ruhsal Durumunuz : farkındamıyız??? Asik10

farkındamıyız??? Empty
MesajKonu: Geri: farkındamıyız???   farkındamıyız??? EmptyC.tesi Ocak 24, 2009 12:28 am

Alıntı :
"Ama öyle sanıyorum ki, siz bu güzelliğinizin de farkında değilsiniz...
Bir an önce, bu güzelliklerinizi fark edin ve tavizsiz bir biçimde korumaya çalışın ..."

♥ ♥ güzel bir paylaşım.. değerlerimizi korumalıyız.. tşkler..
1fairplayer
Tuğ General
Tuğ General
1fairplayer

Erkek
Ruhsal Durumunuz : farkındamıyız??? Iyi11

farkındamıyız??? Empty
MesajKonu: Geri: farkındamıyız???   farkındamıyız??? EmptyC.tesi Ocak 24, 2009 12:53 am

bunlar gerçekten güzel ama işinbide diyer yüzü var.ben 7 dil bilip hemen her ülke vatandaşıyla oturup kalkmış olduğum için daha öbjektif görüyorum.avrupalıda 18 yaşına gelen bi kişi kız olsun erkek olsun kendiayakları üzerinde duran bi kişi oluyor.bizde 40 yaşı ve üzeri çok kişi bile anne baba dizi dibinde oturmak mecburiyetinde kalıyor.batıda baba ölene kadar evladının patronu kalıyor.önünü açmıyor.doğuda çocuk işe başlar başlamaz baba çalışmayı bırakıyor.çocuk da bol.onlar çalışıyo anne bab yiyo vs.hürmet kesinlikle şart.bigün bizde yaşlanacağız ama avrupayla bizim kültürü bi karıştırıp harmanlayıp da ortaya daha güzelini koyabilsek.katı kuralları yumuşatsak.ozaman deymeyin insanların mutluluğuna.ben turistik restorancı olduğum için avrupalının 3-5 yaşındaki çocuğa menüyü okuyup ne yemek istediğini sorduğunu her seferinde şahit oldum.işte kişilik böyle gelişir.2 yaşındaki çocuğun eline çatal bıçak veriyorlar.yani bizim güzelliklerimize bi de onlarınkini katabilsek keşke

farkındamıyız???
1 sayfadaki 1 sayfası