TÜRK KAHVESİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TÜRK KAHVESİ

KARDI YAĞDI...YAĞMURDU AKTI..SONRA TOPRAĞA KARIŞTI KURUDU DE..SOLDU DE..NE BİLEYİM İŞTE..KISACA ÖLDÜ DE...

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
En son konular
» ôîòî ìîäíû÷ ï
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyPerş. Ağus. 04, 2011 3:48 am tarafından Misafir

» When the first Whirlpool Duet album was released in December 2001
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyPaz Tem. 31, 2011 2:13 am tarafından Misafir

» TRAMADOL purchase fedex
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyC.tesi Tem. 30, 2011 9:12 pm tarafından Misafir

» cod delivery overnight clomid
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyÇarş. Tem. 27, 2011 7:30 am tarafından Misafir

» Evet en iyi avatar kimde
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyC.tesi Ara. 12, 2009 12:02 pm tarafından Misafir

» Ruh hali
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyPaz Haz. 07, 2009 8:55 pm tarafından .Climbed.

» RADYO ACTİVE ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyPaz Haz. 07, 2009 8:42 pm tarafından .Climbed.

» Şu an ne dinliyorsunuz?
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyCuma Haz. 05, 2009 10:47 pm tarafından PeRiLiCe

» En sevdiğiniz bayan ve erkek isimleri nelerdir?
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyCuma Haz. 05, 2009 10:23 pm tarafından PeRiLiCe

» hırs üzerine bir çözümleme
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyCuma Haz. 05, 2009 8:04 pm tarafından Didi

» Aşkla Baş Edecek Gücün Yoksa Aşık Etmeee!
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyCuma Haz. 05, 2009 4:13 pm tarafından gizem_den

» BİR AYRILIK GÜNÜNDE
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyPerş. Haz. 04, 2009 10:30 pm tarafından SiMaRiK

» Tamam Gidiyorum...!
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyÇarş. Haz. 03, 2009 1:49 pm tarafından gizem_den

» kabağın sahibi vardır elbet
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptySalı Haz. 02, 2009 9:41 pm tarafından Didi

» yalakalık üzerine
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptySalı Haz. 02, 2009 9:21 pm tarafından Didi

» Para Her Kapıyı Açar mı?
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyPtsi Haz. 01, 2009 8:54 pm tarafından BiLLuR

» susuyorum...
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyPaz Mayıs 31, 2009 11:08 pm tarafından SEPYA

» komik şiir (tezatlık)
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyPaz Mayıs 31, 2009 11:04 pm tarafından SEPYA

» gizlice..
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyPaz Mayıs 31, 2009 10:57 pm tarafından SEPYA

» metrekareye düşen mermi...
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyPaz Mayıs 31, 2009 10:51 pm tarafından SEPYA

» 2009 Dünya GüzeLLik yarışması adayLarı
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyC.tesi Mayıs 30, 2009 11:44 am tarafından SiMaRiK

» Aşka Meylin Nedendir
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyC.tesi Mayıs 30, 2009 10:40 am tarafından impassive

» Hangi süper güce sahip olmayı isterdiniz?
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyPerş. Mayıs 28, 2009 10:41 pm tarafından kayısı_cicegi

» F.WILHELM NIETZSCHE
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyPerş. Mayıs 28, 2009 10:34 pm tarafından kayısı_cicegi

» Şehre Hasret
Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyCuma Mayıs 22, 2009 8:45 am tarafından astakoz

En iyi yollayıcılar
Ekselanss (1504)
Manili bir aşk hikayesi_______ I_vote_lcapManili bir aşk hikayesi_______ I_voting_barManili bir aşk hikayesi_______ I_vote_rcap 
BiLLuR (1500)
Manili bir aşk hikayesi_______ I_vote_lcapManili bir aşk hikayesi_______ I_voting_barManili bir aşk hikayesi_______ I_vote_rcap 
Serap (1364)
sandy (1289)
impassive (1238)
Didi (1139)
Mavis (811)
SEPYA (777)
Phoenix_u (733)
SiMaRiK (692)
Istatistikler
Toplam 300 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: PeRiLiCe

Kullanıcılarımız toplam 15216 mesaj attılar bunda 4017 konu
Anket
Hangi süper güce sahip olmayı isterdiniz?
Karşıdaki insanın aklını okumak
Manili bir aşk hikayesi_______ I_vote_lcap36%Manili bir aşk hikayesi_______ I_vote_rcap
 36% [ 5 ]
Görünmez olmak
Manili bir aşk hikayesi_______ I_vote_lcap0%Manili bir aşk hikayesi_______ I_vote_rcap
 0% [ 0 ]
Zaman içinde yolculuk etmek
Manili bir aşk hikayesi_______ I_vote_lcap7%Manili bir aşk hikayesi_______ I_vote_rcap
 7% [ 1 ]
Geleceği görmek
Manili bir aşk hikayesi_______ I_vote_lcap0%Manili bir aşk hikayesi_______ I_vote_rcap
 0% [ 0 ]
İnsanları iyileştirmek
Manili bir aşk hikayesi_______ I_vote_lcap21%Manili bir aşk hikayesi_______ I_vote_rcap
 21% [ 3 ]
Zamanı durdurmak
Manili bir aşk hikayesi_______ I_vote_lcap7%Manili bir aşk hikayesi_______ I_vote_rcap
 7% [ 1 ]
Uçmak
Manili bir aşk hikayesi_______ I_vote_lcap14%Manili bir aşk hikayesi_______ I_vote_rcap
 14% [ 2 ]
Ölümsüz olmak
 7% [ 1 ]
Diğer
 7% [ 1 ]
Toplam Oylar : 14
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma

Manili bir aşk hikayesi_______

YazarMesaj
Misafir
Misafir

Manili bir aşk hikayesi_______ Empty
MesajKonu: Manili bir aşk hikayesi_______   Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyCuma Ocak 02, 2009 10:08 pm

Eskilerde aşklar bir başka yaşanırmış. Herşey şarkı türkü, mani masumiyetiyle, utangaçlığıyla
anlatılırmış. Öyle birşeyleri pataküte konuşmak kolay değilmiş. İşte böyle zamanların birinde
iki genç birbirlerine aşık olmuşlar ve maniler yakılmaya başlanmış:
Erkek hergün camın altından geçermiş, kız da cama çıkıp:

" karanfil oylum oylum geliyor selvi boylum " diye türkü söylermiş.delikanlı da kızın elma
anaklarına, kiraz dudaklarına vurulup, üzüm gözlerini görünce nutku tutulurmuş. Kız birtürlü
harekete geçemeyen erkeğe kızıp bir mani yazmış ve taşa sarıp yoluna atmış.

" masa üstünde yılan, oğlan gel boynuma dolan, aşkımı anlasana, sersem kafalı oğlan " oğlan
aynı yollamanili bir cevap yazıp bahçeye atmış:

" gözün üzüm karası, kaşın gönül yarası, seni severim amma yoktur başlık parası " kız paraya
pula amah etmediğini söyleyip hemen cevabını yollamış:

" mendil aldım bir deste, beni babamdan iste, eğer babam vermez ise kır atı iyi besle " Oğlan
düşünmüş taşınmış:

" çarşafım iki kattan, yarim düşersin attan, seni alır kaçarım amma, korkarım hükümattan "
Kız ise yaşının 18 den yukarı olduğunu korkmamasını maniyle anlatmış:

" merdivenim kırk ayak, kırkına vurdum dayak, yar geliyor deseler koşarım yalınayak " Oğlan
sevinmiş ve...

" su olrum akarım ben,gülüme bakarım ben,yari bana verseler ölü olsam kalkarım ben " diyerek
aynı duyguları paylaşmış ve kızı babasından istemiş. Baba da kızı nasıl geçindireceğini
sorunca, oğlan:

" pınar başı ben olaydım,bulanırsam bulanaydım,verin bana yarimi dilenirsem, dileneydim "
demiş. Baba birsüre düşünmek istemiş. Bunun üzerine kız oğlana hemen akıl vermiş:

" ırmak kenarı düzdür, beyi atını gezdir, eğer babam beni vermez ise, hocaya muska yazdır"
Oğlan da:

" küp içinde unum var,Allah'tan umudum var,eğer benim olursan dedelerde mumum var " demiş.
Derken korkulan olmamış ve baba kızını vermiş. Oğlan da iş bulup askere gitmiş, oradan
babasına mektup yazmış:

" ey mektup, güzel mektup,tezce köye var da gel, bir iken iki olduk, üç olduk mu sor da
gel "demiş.Baba oğlanın derdini anlamış ve manili bir cevap vermiş:

" bir dalda iki kiraz, böyle mektup yine yaz, tarla ürün vermedi, dönüşünde yine kaz..."

İşte böyle sevgili dostlar....eskiden aşklar ne zor yaşanırmış; maniler, başlık paraları
kız kaçırmalar, dere kenarında beklemeler..Smile))
impassive
Özel Üye
Özel Üye
impassive

Kadın
Ruhsal Durumunuz : Manili bir aşk hikayesi_______ Asik10

Manili bir aşk hikayesi_______ Empty
MesajKonu: Geri: Manili bir aşk hikayesi_______   Manili bir aşk hikayesi_______ EmptyÇarş. Ocak 21, 2009 8:07 pm

eski aşklar zor ama güzelmiş bence.. x)
ahhh nerdee o eski aşklar.. Razz

Manili bir aşk hikayesi_______
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Azrail hikayesi....
» Bir Anne'nin Hikayesi
» simurg anka (hikayesi)