Mesaj Sayısı : 42 Nerden : İstanbul Reputation : 0 Kayıt tarihi : 03/09/08
Konu: Aşkın tarifi Perş. Eyl. 04, 2008 2:23 pm
AŞK denilen şey belki bir hayalin peşinden yıllarca koşabilmektir,ya dakoşmayı düşünebilmektir aşk,üstelik yitip giden,hızla geçen zamanın sonunda o hayali hiç gerçekleştirememe olasılığına rağmen. Günleri, geceleri bir odaya kapanarak geçirirken,bir telefon çığlığına bir kapı ziline ömrün yarısını verebilmeyi düşünmektir. Ya da duyulacak bir sesle,sevgilinin yüzündeki bir gülüşle,gözlerindeki bir ışıltıyla,ömrün üzerine bir ömür daha ekleneceğini hissetmektir aşk. Herşey yolunda giderken,mutluluk ormanına yeni fidanlar ekerken,insanların sana ve ona gıpta ile baktığını düşünürken bir anda onsuz,diğer yarınsız, kalabileceğin fikrinin seni deli etmesidir.Tam da ona hayatını bağlamışken, onsuz yapamayacağını, onsuz nefes bile alamayacağını düşünürken,birgün yapayalnız kalma korkusunun bütün vücudunu titretmesidir aşk. Bir özlem şarkısının içini eriten ezgilerin veya seni bambaşka mekanlara sürükleyen mısraların kulağından girip,yüreğine doğru akmasına sonra gözlerinden damla damla dışarı doğru taşmasına engel olamamak ve zaten engel olmaya güç bulamamaktır aşk. Tutkun yüzünden aptallıkla suçlanmayı göze almaktır.Sana aptal diyenlere söylenecek söz bulamazken,başın öne eğilip gözlerinden akan gözyaşlarına rağmen,yüreğinin onu seviyorum diye haykırmasıdır aşk. Plansız,hesapsız, ölçmeden biçmeden kaygısızca ama her olumsuzluğu da göz önüne alarak kendini bırakmaktır. Güçtür aşk ve zordur aşkı yaşamak.Her pisliğe,vurdum duymazlığa, kalleşliğe,iki yüzlülüğe karşı kazanılmış bir zaferdir.Yarını hiç düşünmeden sadece içinde bulunduğun anın hazzını bütün benliğinde hissedebilmektir. Sayılarla ve harflerle belirlenmiş herşeye meydan okuyan bir belirsizliktir.Obelirsizliğin içinde savrulurken bir sonraki günü dakikası dakikasına planlamanın ne kadar saçma olduğunu görebilmektir aşk. Ve aslında hiçbir benzetmenin,hiçbir tarifin aşkı tanımlayamayacağını bile bile,aşk üzerine yazma,söz söyleme cesareti gösterebilmek,o yazlanları,söylenenleri okuyabilmek,dinleyebilmektir aşk...
SiMaRiK
Konu: Geri: Aşkın tarifi Perş. Eyl. 04, 2008 2:32 pm
Sevgilim cidden dediğin gibi aşkı yaşamak çok zor bana bazen sorunlar çıkartsanda seni çok seviyorum, aşkın tarifine aklım yetmez fakat seni sevdiğim gerçeği hiç aklımdan çıkmaz iyi varsın hayatım...
Serap Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 1364 Yaş : 49 Nerden : Dünyadan Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 29/08/08
Konu: Geri: Aşkın tarifi Perş. Eyl. 04, 2008 2:35 pm
çok güzel sibel tşkr ederim
impassive Özel Üye
Mesaj Sayısı : 1238 Yaş : 37 Nerden : SmyRna Ruhsal Durumunuz : Reputation : 4 Kayıt tarihi : 29/08/08
Konu: Geri: Aşkın tarifi Perş. Eyl. 04, 2008 2:37 pm
"Tam da ona hayatını bağlamışken, onsuz yapamayacağını, onsuz nefes bile alamayacağını düşünürken,birgün yapayalnız kalma korkusunun bütün vücudunu titretmesidir aşk."
gerçekten harika tarif edilmiş...aşk zordur ama herşeye rağmen yaşamaya değer... ( bende eşime aşığım ona aşık ) teşekkürler sibel...
Ressam Özel Üye
Mesaj Sayısı : 170 Nerden : izmir Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 30/08/08
Konu: Geri: Aşkın tarifi Perş. Eyl. 04, 2008 2:45 pm
sevgili Sibel bir kitap okumuştum Buket Uzuner kitabı KUMRAL ADA MAVİ TUNA ..
çok hoş bir kitaptı ve demiştimki o zaman Aşk bu kadar güzel sayfalarca anlatılabilrmi. sen o sen kitabın özetini çıkarmış gibisin ... her cümlen sayfalar yazar ..
teşekkürler bu anlamlı paylaşımın için
sevginiz aşkınız hiç bitmeisn
sevgiyle dostça
ReSSaM
Didi Zirvedeki Mod
Mesaj Sayısı : 1139 Yaş : 56 Nerden : sizin köyden Ruhsal Durumunuz : Reputation : 1 Kayıt tarihi : 28/08/08
Konu: Geri: Aşkın tarifi Perş. Eyl. 04, 2008 2:53 pm
aşk,eksiklerimizi tamamlamaktır ve bütün olmaktır...onun hayatta olabilmesi adına gerekli organ nakli için ameliyat masasına yatabilmektir.
BiLLuR Admin
Mesaj Sayısı : 1500 Nerden : İdmandan Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 31/08/08
Bu devirde aşk varmıdır??yokmudur??Acaba bu devirdeki asklar samımı mı?? Bence tartışılması gerekenler bunlr..Nerde eskiden anlatılan aşklar..Çıkarsız,ölesiye, sevdiği için herşeyını ortaya koyabilen insanlar..Askı için imkansızı imkana çeviren aşıklar..Şimdi aşklara bakıyorumda birbirine bugun delice aşık olanlar yarın bir baskasıyla beraber..Nerde sadakat??Bence ask eskıden yaşanıyormus..Şimdi sadece adı var kendı yok..Umarım eskıye dönüş olurda gerçek aşktn bende nasibimi alırım:)
Ekselanss Moderatör
Mesaj Sayısı : 1504 Yaş : 52 Nerden : İstanbul Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 29/08/08
Konu: Geri: Aşkın tarifi Paz Eyl. 07, 2008 3:00 pm
tebrik edrim billur sanki düşüncelerimi okumumuşsun