| otuz yaşını aşmış olmak... | |
|
+6nAsi_yAni Phoenix_u Serap güleryüz Mavis Didi 10 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
Misafir Misafir
| Konu: otuz yaşını aşmış olmak... Cuma Ekim 03, 2008 6:05 pm | |
| Yasim ilerledikce, en cok otuz yasini asmis bayanlara deger vermeye basladim." Iste bunun sebeplerinden birkaci: Otuz yasini gecmis bir kadin asla sizi gecenin bir yarisi uyandirip "ne dusunuyorsun?" diye sormaz. Umurunda degildir cunku ne dusundugunuz. Eger otuzunu asmis bir kadin TV deki maciseyretmek istemiyorsa,soylene soylene TV 'nin karsisinda yaninizda oturmaz. Yapmak istedigi birseyi yapar. Ve bu genellikle daha enteresan birseydir. Otuz yasini asmis bir kadin kendini yeterince iyi tanir ve kendinden emindir... Kim oldugunu, ne oldugunu, ne istedigini, ve kimden istedigini bilir. Otuzunu asmis cok az kadin onun hakkinda ya da yaptiklari hakkinda ne dusundugunuzu onemser Otuz yas ustu kadin cogunlukla buyuk asklara, omur boyu surecek bagliliklara doymustur. Hayatinda en son ihtiyaci oldugu sey bir baksa miz miz, devamli soylenen, ne yapacagina karisan, yapiskan bir asiktir. Otuzunu asmis kadin, agirbaslidir. Bir operanin ortasinda ya da pahali bir restoranda sizinle ciglik cigliga kavga etmesi cok nadirdir.Ha tabi hakettiyseniz , sizi vururken de hic tereddut etmez, sonuclarina katlanmayi da planlayarak... Otuzunu asmis kadin ovguler yagdirmakta cok bonkordur, cogu hakedilmemis bile olsa... cunku takdir edilmemenin ne oldugunuiyi bilir. Otuzunu asmis kadin sizi bayan arkadaslariyla Rahatlikla tanistiracak kadar kendine guvenir. Daha genc bir kadin, en iyi arkadasini bile gormezlikten gelebilir, yanindaki adama guvenmedigi icin. Otuz yasin ustundeki kadin sizin onun arkadasina ilgi duymanizi hic sallamaz, arkadasinin onun aldatmayacagini bilir. Kadinlar yaslari ilerledikce medyumlasirlar. Ona gunah cikarmaniza hic gerek yoktur, onlar her bir haltinizi bilirler. Otuz yasini asmis bir kadin kipkirmizi bir ruj surdugunde bu ona cok yakisir. Ama daha genc kadinlarda boyle degildir. Otuz ustu kadinlar aciksozlu, dogrucu ve durustturler Ne kadar geri zekali oldugunuzu bir cirpida acik acik soyleyiverir, eger bir geri zekali gibi davrandiysaniz. Onun icin ne anlam tasidiginizi merak etmenize gerek yoktur. Evet, bircok sebepten Otuz yasini asmis kadinlari begeniyor ve takdir ediyoruz. otuz yaşını aşmış arkadaşlarıma.. |
|
| |
Didi Zirvedeki Mod
Mesaj Sayısı : 1139 Yaş : 56 Nerden : sizin köyden Ruhsal Durumunuz : Reputation : 1 Kayıt tarihi : 28/08/08
| Konu: Geri: otuz yaşını aşmış olmak... Ptsi Kas. 03, 2008 4:15 pm | |
| Otuz yasini asmis bir kadin kendini yeterince iyi tanir ve kendinden emindir... Kim oldugunu, ne oldugunu, ne istedigini, ve kimden istedigini bilir. Otuzunu asmis cok az kadin onun hakkinda ya da yaptiklari hakkinda ne dusundugunuzu onemser ..40 olunca bu duygular çok daha belirginleşiyor | |
|
| |
Mavis Moderatör
Mesaj Sayısı : 811 Yaş : 45 Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 13/10/08
| Konu: Geri: otuz yaşını aşmış olmak... Ptsi Kas. 03, 2008 4:49 pm | |
| Her geçen yıl dahada olgunlaştırıyor insanı.Kendini daha iyi tanıyor ve ifade ediyor.Daha genç yaşlarda kızdığı,ağlayıp üzüldüğü şeylere 30 lu yaşlarda gülüyor insan.Ne kadar gereksiz yormuşum kendimi diye.Hayattan ne beklediğini,nerde yürüyüp nerde durması gerektiğini daha da iyi biliyor .Yaşamın neresinde ve yanında kimleri istiyor daha emin karar veriyor. | |
|
| |
güleryüz Özel Üye
Mesaj Sayısı : 263 Yaş : 49 Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 16/10/08
| Konu: Geri: otuz yaşını aşmış olmak... Ptsi Kas. 03, 2008 6:01 pm | |
| Eger otuzunu asmis bir kadin TV deki maciseyretmek istemiyorsa,soylene soylene TV 'nin karsisinda yaninizda oturmaz. Yapmak istedigi birseyi yapar. Ve bu genellikle daha enteresan birseydir. Otuz yasini asmis bir kadin kendini yeterince iyi tanir ve kendinden emindir... Kim oldugunu, ne oldugunu, ne istedigini, ve kimden istedigini bilir. Otuzunu asmis cok az kadin onun hakkinda ya da yaptiklari hakkinda ne dusundugunuzu onemser .... evet 30 lu yaşı anlatan çok güzel bir yazı tşkler | |
|
| |
Serap Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 1364 Yaş : 49 Nerden : Dünyadan Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 29/08/08
| Konu: Geri: otuz yaşını aşmış olmak... Salı Kas. 04, 2008 11:57 am | |
| Ben 30 yaşını aştım gerçekten otuzlu yaş çok başka daha durgun düşünüyorsun aceleci davranmıyorsun daha çok mantığa yöneliyorsun ama ben genede kendimi yirmili yaşlarda hissediyorum bakalım 40 olunca bu düşüncelerim nasıl olacak | |
|
| |
Phoenix_u Tüm General
Mesaj Sayısı : 733 Yaş : 61 Nerden : istanbul Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 28/08/08
| Konu: Geri: otuz yaşını aşmış olmak... Salı Kas. 04, 2008 5:18 pm | |
| Bu yazıda anlatılanlara katılmıyorum çünkü bence bunlar 30 yaş üstü KADINInın nasıl olduğunu değil bir İNSANIN nasıl olması gerektiini anlatıyor. Bu yazıdaki birkaç noktaya değinmek istiyorum.
TEZAT !!!
Otuzunu asmis kadin sizi bayan arkadaslariyla Rahatlikla tanistiracak kadar kendine guvenir. Daha genc bir kadin, en iyi arkadasini bile gormezlikten gelebilir, yanindaki adama guvenmedigi icin
Birisi KENDİNE güvendiği için tanıştırıyor Diğeride YANINDAKİ ERKEĞE güvenmediği için tanıştırmıyor !!!
Otuz yasin ustundeki kadin sizin onun arkadasina ilgi duymanizi hic sallamaz, arkadasinin onun aldatmayacagini bilir.
Son paragrafta yazanlara hiç değinmeden geçiyorum ! | |
|
| |
nAsi_yAni Binbaşı
Mesaj Sayısı : 133 Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 15/09/08
| Konu: Geri: otuz yaşını aşmış olmak... Salı Kas. 04, 2008 10:05 pm | |
| Yavaş yavaş 30 yaş sendromu yaşamaya başlamişken ''gerçekten mi'' dedirten yazı ve yorumlar...Hiç bir anlamı ve ederi yok biliyorum ama 30 a 4 yıl kala yaşıyorum ben bu korkuyu.Ben galiba 29,5 da takılı kalıcam 30 za kolay kolay geçiş yapamicam.. | |
|
| |
Didi Zirvedeki Mod
Mesaj Sayısı : 1139 Yaş : 56 Nerden : sizin köyden Ruhsal Durumunuz : Reputation : 1 Kayıt tarihi : 28/08/08
| Konu: Geri: otuz yaşını aşmış olmak... Salı Kas. 04, 2008 11:52 pm | |
| Sevgili nası yani,tek şey söylemek isterim ki ben "hayat 30 unda başlar" diyenlere inananalardanım ama 30 umdan önce senle aynı kaygılardaydım. SAYIN CO-ADMİN,tanıştırmayan -genç kadın- o ayrıntıyı atladınız sanırım,öte yandan da derler ki erkekler 40 yaş bunalım yaşarlarmış,sahi nasıl olur erkeklerin 40 yaş bunalımı. gerçekten var mı böyle bir bunalım?bu konuda siz mi aydınlatırsınız yoksa sitenin bayan ağırlıklı üyelerinden mi gelsin bu konudaki yorum ya da araştırma? | |
|
| |
Phoenix_u Tüm General
Mesaj Sayısı : 733 Yaş : 61 Nerden : istanbul Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 28/08/08
| Konu: Geri: otuz yaşını aşmış olmak... Çarş. Kas. 05, 2008 10:47 am | |
| Hayır ayrıntıyı atlamadım sayın moderatör. 30'unu aşmış bayan yanındaki erkeğe değil kendisine güvendiği için tanıştırıyor. Bu fikrin ayna görüntüsünün aynem söyle olması gerekmezmi 30'unu aşMAmış bayan yanındaki erkeğe değil kendisine güvenMEdiği için tanıştırMIyor. Yani birisinde kendisine güvendiğ için tanıştırmalı (erkeğe güven yok) Birisindede kendisine güvenmediği için olmalıydı. Çünkü 30 üstü ile 30 altı kadınlar kıyaslanıyor. Erkeklerde 40 yaş bunalımı konusunda ise bilgi verecek kadar yetkin değilim özür dilerim | |
|
| |
X@S@P!S Teğmen
Mesaj Sayısı : 23 Yaş : 52 Nerden : İSTANBUL Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 04/11/08
| Konu: Geri: otuz yaşını aşmış olmak... Çarş. Kas. 05, 2008 11:53 am | |
| İlginç bir yazı hepsinde olmasada haklılık payı var..Birazda otuzunu aşmış bir bayanın o yaşa kadar yaşadıkları sanırım bu şekilde davranmasına sebep oluyor,yani artık kendi için yaşamaya başlıyor ve dert etmiyor bazı şeyleri... | |
|
| |
SEPYA Moderatör
| Konu: Geri: otuz yaşını aşmış olmak... Çarş. Kas. 05, 2008 2:24 pm | |
|
sevgili didi önerin çok güzellll
kırk yaş ve üzeri erkeklerin durumunu hiç gözden geçiren olmuyor
neyapsak
biraz irdelesekmi
ne dersiniz sn co_adminim
ayrıca bu bir kadının olması gereken özellikleri diyemezsiniz yaşla ilgili bir mesele gayet açık 30 yaş altındaki kadınlardan bu tür davranışlar beklenilemez genellikle yanılıyor muyum ?
| |
|
| |
Phoenix_u Tüm General
| Konu: Geri: otuz yaşını aşmış olmak... Çarş. Kas. 05, 2008 4:44 pm | |
| Dediğim gibi bu konuda yetkin biri değilim. Bu konu uzmanlık içinde uzmanlık gerektiren bir konu. Ama kendi fikirlerimi ilk fırsatta yazacağım. | |
|
| |
BiLLuR Admin
Mesaj Sayısı : 1500 Nerden : İdmandan Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 31/08/08
| Konu: Geri: otuz yaşını aşmış olmak... Çarş. Kas. 05, 2008 5:21 pm | |
| Arkadaşlar 30lu yaşlarıma gelmeme çok var=)..Şuan bulunduğum konumda 30lu yaşlardaki bir bayanın duygularını bilemem ama gözlemlediğim kadarıyla güzel yaşlar..Belki, hatta belki demiyim bende bugün yaşamış olduğum bu günlere 30lu yaşlarımda gülerek bakıcam..Ama insanların kişiliğinede bağlı bişey bence..Çünkü bugün 30 yaşında bir insanı görüyorum bana yetmeyebiliyor bazen..30 yaşın vermiş olduğu düşünceleri ve hareketleri dile getiremeyenlerde var..Bunu insanın kendini yetiştirmesine bağlıyorum..30 yaşına kadar hayattan ne alabildi..Ne alabildiysen 30lu yaşlardada onu daha çok olgunlaştırmalı..
Aileninde çok önemli olduğuna inanıyoruym bu konuda..Eğer kişi ailesinde kendine olan güvenini kazanmisşa ,aile onun isteklerini düşüncelerini önemsemişse ,onunda düşüncelerine saygı gösterilmiş ise bu doğru yolda ilerliyor anlamına gelir..Yani eğer bir özgüven var ise kii bunun sonradan oluştuğuna inanmıyorum bu kökten verilmesi gereken bişeydir 30dan sonra kazanılmaz..İşte o zaman her yaşta yanımdaki arkadaşımı bahsetmiş olduğum o aldığım güven ile herkesle tanıştırabilirm..Bunu her yaşa taşıyabilir insan.. | |
|
| |
berfilya Tuğ General
Mesaj Sayısı : 295 Yaş : 53 Nerden : ankara Ruhsal Durumunuz : Reputation : 0 Kayıt tarihi : 26/10/08
| Konu: Otuz yaşını aşmış olmak.... Çarş. Kas. 05, 2008 10:17 pm | |
| Yazınzda otuzlu kadınlara iltifatlar etmişsiniz ama bazılarına katıldıgımı söyleyemem .Mesela Hıc bir kadın uyuyan bir insanı ne düşünüyorsun diye uyandırmaz.Eger ğözünüz açık yatmıyorsanız. Maç izlerken yanınıza oturmaz,çünkü sizi mactan vaz geçirememiştir kendı pes etmiştir. Çevresindekileri iyi tanır demişsinizdir,yıllar ve yanlış tecrübeler cevresindekileri tanımasına sebeb olmuştur.Bu nedenle kiminle nasıl konuşacağını ve nasıl davranacağını bilir . Medyum degiller,sizi öyle iyi tanırlarki sizin ne yapıp yapmayacagınızı bilirler. Arkadaşına ilgi duydugunda sallamazlarsa tehlıke sinyali vermiş demektir,dikkat sizden vazgeciyor olabilir. Kısacası 30 luyaşlardaki kadınlar sırf evlilikleri iyi gitsin diye kendilerini isteselerde istemeselerde değiştirmişlerdir.Keşke 30 lu erkeklerde kadınların yaptıklarının yarısını yapa bilseler diyorum. | |
|
| |
Didi Zirvedeki Mod
| Konu: Geri: otuz yaşını aşmış olmak... Çarş. Kas. 05, 2008 11:31 pm | |
| Kısacası 30 luyaşlardaki kadınlar sırf evlilikleri iyi gitsin diye kendilerini isteselerde istemeselerde değiştirmişlerdir.
Sevgili Berfilya bu yorumunu anlayamadım,yani kadın evliliği iyi gitsin diye mi 30 lu yaşlarda bunları yapar? | |
|
| |
| otuz yaşını aşmış olmak... | |
|